Su Beşte Bire Düşürüldü

Nair, 2015 yılı sulama sezonun sona erdiğini ancak sorumluluk alanlarında kışlık ürün başta lahana, brokoli ve pırasa eken çiftçilerin mağdur olmamaları için suyu tamamen kapatmadıklarını, kanal ve kanaletlere beşte bir oranında sulama suyu salındığını söyledi.

Su Beşte Bire Düşürüldü

      Samsun- Bafra Ovası Sol Sahil Kızılırmak Sulama Birliği Başkanı Kemal Nair, 2015 yılı sulama sezonun sona erdiğini ancak sorumluluk alanlarında kışlık ürün başta lahana, brokoli ve pırasa eken çiftçilerin mağdur olmamaları için suyu tamamen kapatmadıklarını, kanal ve kanaletlere beşte bir oranında sulama suyu salındığını söyledi. 

      Bafra Kızılırmak Sulama Birliği Başkanı Kemal Nair, "2014 yılı sulama sezonumuzda sulama şebeke hattımızın uç noktalarında kalan 9 ayrı noktada üreticimizin ihtiyacı olan yeterli suyu veremediğimizi gördük. bu mağduriyetin 2015 yılında da yaşanmaması için belirlediğimiz dokuz ayrı noktaya 50’lik ve 30’luk pompalar yerleştirerek, 2015 yılı sulama sezonunda bu 9 noktada sorunu çözdük. 2015 yılında sulama şebeke hattı tamamlanarak DSİ den devraldığımız, Fener Mahallesine çiftçimizin ihtiyacı olan yeterli sulama suyunu veremedik. Bu sorunun 2016 yılı sulama sezonunda da yaşanmaması için ekibimizle belirlediğimiz noktalara pompalar yerleştirerek yeterli suyu üreticimize vereceğiz" dedi.

       Nair,”Bu çalışmalarımızda bizlere anlayışla yardımcı olan tüm çiftçilerimize, Bafra Kızılırmak Sulama Birliği Yönetim Kurulu ve tüm çalışan personelim adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

       Bafra Kızılırmak Sulama Birliği Müdürü Bekir Kaya, sorumluluk alanlarında 97 bin dönüm alanda sulu tarım yapıldığını, yapımı devam eden sulama kanalları projesinde yüzde 15 olarak hesaplanan çeltik ekimi her geçen yıl arttığını belirtti.  

       Kaya, " Birlik olarak sorumluluk alanımızda 67 bin dönümünde çeltik, 30 bin dönümde ise yazlık ürün ekiliyor. Ağırlıklı olarak çeltik ekimi yapılan ve sulama şebeke hattımızın son noktalarında ortaya çıkan suyun yetersizliğinin giderilmesi için çalışmalarımız şimdiden başlamıştır" şeklinde konuştu.

      NAMIK AZGIN

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2015, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER