Yeni Çeşitler Üreticiye Tanıtıldı

Sertifikalı Çeltik Tohumu Üretiminde Türkiye’nin önde gelen isimlerinden biri olan, Tekcan Tarım’ın geleneksel olarak her yıl düzenlediği, Çeltik Tarla gününe çiftçiler yoğun ilgi gösterdi.

Yeni Çeşitler Üreticiye Tanıtıldı

       Samsun'un Bafra İlçesi Sarıkaya Mahallesinde gerçekleştirilen Tarla gününe Bafra Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Toker, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Hacı Mehmet Şahin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, Tarım Kredi Kooperatifleri Müdürleri ile çok sayıda çiftçi katıldı.  

       Bafra Ovasında Tekcan Tarım tarafından Sarıkaya Mahallesinde Sedat Önen'in tarlasında gerçekleştirilen etkinliğe havanın yağışlı olmasına rağmen katılım beklenenin çok üzerinde oldu.

       Tekcan Tarım Şirket Müdürü  Kadirhan Tekcan, teşekkür ederek başladığı konuşmasında,  Bafra'da 2012 yılında başlattıkları yeni çeşit çeltik ürünlerinin adaptasyon ve verimlilik çalışmalarının sonuçlarını bölge çiftçilerimizle paylaşmak adına böyle bir tarla günü düzenlediklerini söyledi.

        Tekcan; "Yeniliğe açık olan Tekcan Tarım olarak, Bafra çiftçisiyle uzun yıllardır birlikte çalışmalarımız var. Bafra çiftçisinin alışığa gelmiş eski çeşitlerden bekledikleri verimi ve kaliteyi yakalayamadıklarını gözlemledik. Bu yüzden 3 yıldır yeni çeşitlerimizin hastalıklara daha dayanıklı ve verim yüksekliğinin yanı sıra yatmalara karşıda mukavemetli oluşu ise üreticimizin yüzünü güldürecek. Bu gün burada İtalya menşeli 4 değişik çeltik tohumumuzu tanıttık. Boy kısalığı, yüksek verim, yüksek randıman, iyi tane noktasında mevcut çeltiklerden daha iyi olduğundan çiftçilerimizce kabul görmesi ve beğenmelerinin, başlıca ana nedenlerinin, anaç tohumlar yüzde yüz yerli ve Keşan ilçesinde Tekcan Tarım tarafından üretildiğinin bilincindeyiz'' dedi.

        Tekcan, çiftçilerin tohum taleplerini karşılayabileceklerini, çiftçilerin aynı maliyetlerle daha çok verim alabileceğini de sözlerine ekledi.

       Çeltik tohumlarının tanıtımı sona erdikten sonra, katılımcılara tescilli Bafra Pidesi ve ayran ikram edildi.

            NAMIK AZGIN
 

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2015, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER