YERLİ ÜRÜNLER PAZARDA İLGİ GÖRÜYOR

Bafra’da, bulunan pazaryerlerinde ve semt pazarında satışa sunulan yerli ürünler ilgi görüyor.

YERLİ ÜRÜNLER PAZARDA İLGİ GÖRÜYOR

    Bafra ilçesine bağlı mahallelerden ilçeye yetiştirdiği ürünleri satmaya gelen vatandaşlar, tüm ürünleri kendileri pazarlıyor.

     Pazardaki satışlar ile evlerinin bütçesine katkıda bulunduklarını belirten Muhterem Kocaman," Yerli sebze ve meyveler daha taze olduğu için genelde vatandaşlar bunları tercih ediyor. Bizler de bahçelerimizde her türlü sebze ve meyveyi yetiştiriyoruz. Büyük Pazaryerinde sebze ve meyve satıcılığı yapıyorum. Sebze ürünleri yeni pazara indi. Günlük olarakta satılıyor. Vatandaşlarımız doğal olan bu hormonsuz ürünlere yoğun ilgi gösteriyor. Bizler de bu satışlardan elde ettiğimiz gelir ile aile bütçemize küçük de olsa bir katkı sağlıyoruz" dedi.

     Pazarda Patlıcan, domates, salatalık, üzüm, biber, taze fasulye satan bir vatandaş ise, "Bahçemiz ve hayvanlarımız var. İhtiyacımızdan fazla olan el emeği göz nuru bahardan beri yetiştirdiğimiz bu ürünlerimizi pazarda satıp ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz" diye konuştu.

     Bu hafta içerisinde, Bafra'da bulunan pazaryerlerinde ve manavlarda patlıcan kilosu 75 kuruştan, domates, salatalık kilosu 1 liradan satılırken, biber, fasulye kilosu da 1,5 TL'den alıcı buluyor.

             NAMIK AZGIN

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER