KADİR GECESİNDE CAMİLER DOLDU TAŞTI

Bafra’da, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi nedeniyle vatandaşlar camilere akın etti.

KADİR GECESİNDE CAMİLER DOLDU TAŞTI

       Gerçekten insanlar bu manevi iklimde, manevi havada sıcak olmasına rağmen camiyi doldurması gerçekten insanı çok duygulandırıyor.

       Kuran'ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olarak Ramazan ayının 27. gününde kutlanan Kadir Gecesi'nde dolayısıyla Bafra'da bulunan camilere akın eden binlerce kişi teravih namazını camilerde ve mescitlerde kıldı. Camileri hınca hınç dolduran vatandaşlar camii avlusunda izdihama yol açtı. Vatandaşlar tıklım tıklım dolan camiinin avlusun ve çevredeki alan üzerinde namazlarını kıldılar.
                 BAFRA'DA CAMİLER KADİR GECESİNDE İLGİ GÖRDÜ
         Kuran-ı Kerim'in indirildiği ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi dolayısıyla Bafra Büyük Cami, Çarşı Cami, Yıldız Cami, Emirefendi Mahallesi Cami, İshaklı Merkez Ulu Cami başta olmak üzere tüm camiler doldu.

        Kuran-ı Kerim okuyan ve dua eden vatandaşlar, geç saatlere kadar ibadetlerini sürdürdü.

       Camilere akın eden vatandaşlar geceyi ibadet ile geçirdi. Bafra Büyük Camiinde teravih namazı için gelen vatandaşlar camide yer bulamayınca, caminin avlusunda  saf tutarak yerlere serdikleri sedirler, kilimler, elbiselerle namaz kıldı. Namaz sonrası eller hep birlikte semaya yükselirken af ve mağfiret için dualar edildi.

                  NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER