banner223

YÖRGÜÇ MAHALLESİNDE, ‘ŞÜKÜR VE AFAT KURBANI’ KESİLDİ

Bafra ilçesinin Yörgüç Mahallesi (Köyü) Muhtarlığı ve mahalle sakinleri tarafından ‘Şükür ve Afat Kurbanı’ programı düzenlendi.

YÖRGÜÇ MAHALLESİNDE, ‘ŞÜKÜR VE AFAT KURBANI’ KESİLDİ

        Yörgüç Mahallesi Camii avlusunda gerçekleşen ‘Şükür ve Afat’ programı öğle namazından sonra Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Okunan dualar kılınan öğle namazından sonra kesilen kurbanlar, misafirlere ikram edildi.

YÖRGÜÇ MAHALLESİNDE, GELENEKSEL ŞÜKÜR VE AFAT KURBANI YAPILDI 

        Gelenek haline getirilen ‘şükür ve afat kurbanı’ kesimi bu yıl Mayıs ayı içerisinde yapıldı. Konuşmadan sonra dualar eşliğinde kazanlar dolusu yahniler ve keşkekler vatandaşlara dağıtıldı.

          Bafra ilçesinin Yörgüç Mahallesinde, geleneksel olarak düzenlenen şükür ve afat kurbanı programında, vatandaşlar bir araya geldi.

          Sabah kesilen kurban parçalanarak yemek yapıldı. Kazanlarda pişirilen kurban eti öğle namazına müteakip, Yörgüç Mahallesi Camii avlusunda, duasının ardından davetlilere ikram edildi.

                HER TÜRLÜ AFETLERDEN KORUNMASI İÇİN DUA YAPILDI 

       Öğle namazından sonra ise afat için kesilen kurbanlardan yapılan yahni yemeği ve keşkek cami avlusunda dualardan sonra yenildi.

       Yörgüç Mahalle Muhtarı Hasan Sezen, bu geleneğin yıllardır, sürdüğünü ve bunun bu yılda sürdürmekten gurur duyduklarını belirtti. 

       Her yıl yaz mevsimiyle birlikte yapılan ‘afet kurbanı’ geleneğinin hiç aksatılmadan sürdürüldüğünü belirten Yörgüç Mahallesi(Köyü) Muhtarı Hasan Sezen,  her yıl yazın gelmesiyle yapılan afet kurbanı programının, eski bir gelenek olduğunu söyledi.   

      Yörgüç Mahallesinde, şükür ve Afat Kurbanı etkinliği kapsamında, Anneler Günü dolayısıyla, Annelere gül dağıtıldı.

      Her zaman bolluk ve bereketin, huzur ve mutluluğun, birlik ve beraberliğin içerisinde olduklarını belirten Yörgüç Mahallesi Muhtarı Hasan Sezen,” Her türlü doğal afetten korunmak amacıyla dualarla başlayan etkinlik, imece usulüyle kurbanların kesilmesi, kazanlarla hazırlanan yemeklerin yenmesiyle devam ediyor. Bu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz" dedi.

     Şükür ve Afat kurbanı programına; Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Salih Zeki Nayır, SP Samsun Milletvekili adayı Bilal Arslan, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Belediye Meclis üyesi Av. Kemal Şenocak, Mahalle Muhtarları, Din Görevlileri, Yörgüç Mahallesi sakinleri ve çevre mahallelerden (köylerden)  gelen vatandaşlar katıldı. 

        NAMIK AZGIN 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER