Her Bağış Yeni Bir Hayat

Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, “ Organ bağışı kişinin hayatta iken, serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra başka hastaların tedavisi için organların kullanılmasına izin verilmesidir.2238 sayılı yasaya göre, 18 yaşını doldurmuş ve akıl sağlığı yerinde olan herkes organlarını bağışlayabilir” dedi.

  Her Bağış Yeni Bir Hayat

      Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın desteklediği Bafra Kaymakamlığının yürüttüğü bakıma muhtaç bireylerin yaşam kalitesini artırma projesi Bafra İlçe Sağlık Müdürlüğü, eğitim salonunda devam ediyor.  

      Bafra ilçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Kaymakamlığı ‘Bakıma Muhtaç bireylerin yaşam kalitesini artırma projesine katılan 53 kursiyere, organ bağışı konusunda seminer verdi.

       Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, organ nakli bekleyen hasta durumu, beyin ölümü tanısı ve organ bağışı konusunu anlattı.

               "ÜLKEMİZDE ÇOK FAZLA ORGAN BAĞIŞI İHTİYACI VAR "

      Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın,"Her bağış yeni bir hayat'  konulu seminerinde,"Beyin ölümü, beyin fonksiyonlarının geri dönüşümsüz olarak kaybolmuştur. Beyin ölümü tanısı almış kişilerin hayata dönmesi mümkün değildir. Yoğun bakım ünitelerinde verilen tüm tıbbi desteğe rağmen ortalama 24-36 saat sonra diğer hayati organlarda fonksiyonlarını kaybederler. Şuanda ülkemizde özellikle organ nakline ihtiyacı olan yaklaşık 25 bin kişi var" dedi. 

       Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, "Ülkemizde 28 bin 878 insanımızın organ ve donakline ihtiyacı var. İnsanın insana sağlık konusunda yapacağı en iyi bağış, organ bağışıdır. Çocuklardan alınan nakiller, direk çocuklara nakil ediliyor" diye konuştu.

         Bafra ilçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, seminer sonunda Bafra Kaymakamlığının yürüttüğü bakıma muhtaç bireylerin yaşam kalitesini artırma projesine katılan kursiyerlerin sorularını cevaplandırdı.

                                                                   NAMIK AZGIN    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER