HIDIRELLEZ MAHALLESİNDE 2. BAHAR ŞENLİĞİ

Hıdırellez Mahallesi tarafından düzenlenen Hıdırellez Şenliklerinin bu yıl ikincisi düzenlendi. Mahalle okulunun bahçesinde yapılan etkinliğe Kaymakam Halis Arslan, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner Müftü İsmail Çiçek, daire müdürleri ve vatandaş katıldı.

HIDIRELLEZ MAHALLESİNDE 2. BAHAR ŞENLİĞİ
Belediye Başkanı Zihni Şahin şenlik alanına girişinde halkı selamlayarak baharla birlikte yeni sezonun bereketli olmasını diledi.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından yapılan konuşmalarda söz alan Belediye Başkanı Zihni Şahin şunları söyledi;

 

“Perşembe günü büyük bir acıyı Bafra olarak paylaştık. Şehidimiz vardı, şehitler unutulduğunda, saygı gösterilmediğinde ölürler. Onlar bizler için bu vatan için canlarını feda ediyorlar. Şehit Bekir Anıl Erdal kardeşimizin şahsında bütün şehitlerimizi saygıyla yâd ediyorum. Acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. İnşallah tez vakitte millet olarak bu terör belasından kurtuluruz. Hemşehrilerime de çok teşekkür ediyorum. Şehidimize yakışır bir şekilde onu son yolculuğuna hep beraber uğurladık. Özellikle hanım kardeşlerimizin büyük bir katılımı oldu. Bu da bizleri gururlandırdı. Hepsine teşekkür ediyorum.

 

Bu nedenlerden dolayı da Belediye olarak organize ettiğimiz Hıdırellez Programımızı iptal ettik. Ama bugün burada organize edilen mütevazı programla baharın gelişini kutlamak adına, yeni bir dönemin bereketli geçmesi için dualar ederek bir arada bulunuyoruz. İnşallah bol ve bereketli bir sezon geçiririz.

 

Hıdırellez Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Bafra’da da 6 Mayıs’ta kutlanmakta. Bizler de bugün biraz zaman geçse de burada az önce belirttiğim nedenden dolayı bu kutlamayı gerçekleştiriyoruz. Baharın gelişinin ülkemize ve milletimize bolluk bereket getirmesini temenni ediyorum.

 

Programın düzenlenmesinde emeği geçen katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Programa katılım gösterdiğiniz için sizlere de içtenlikle sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.    

 

Konuşmaların ardından Hıdırellez Ateşi yakıldı. Kaymakam Halis Arslan, Belediye Başkanı Zihni Şahin ve davetliler sırayla ateşin üzerinden atladılar.

 

Şenlikte daha sonra Halk Eğitim Merkezi Sporcuları Taekwondo Gösterisi gerçekleştirdiler. Genç sporcuların gösterileri ilgiyle izlendi.

 

Sporcuların gösterileri sonrasında ikramlarda bulunuldu. Yemek sonrası ilçe Müftüsü İsmail Çiçek dua ederek bolluk ve bereket dileklerinde bulundu.

 

Kaymakam Halis Arslan ve Belediye Başkanı Zihni Şahin’in sporcularla hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından program sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2016, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER