BAFRA’DA, KIRMIZIBİBER YÜZ GÜLDÜRÜYOR

Bafra’da, salçalık kırmızıbiber üreticinin ve tüketicinin yüzünü güldürüyor.

BAFRA’DA, KIRMIZIBİBER YÜZ GÜLDÜRÜYOR

     Üreticinin yüzünü güldüren kırmızıbiber üreticileri pazar bulma konusunda da sorun yaşamıyor.

   Türkiye’nin her tarafına salçalık biberin sevkiyatının yapıldığını söyleyen Torun,  pazar sorunu yaşamayan üreticilerin de fiyatlardan memnun olduğunu belirtti.
    Bafra Ovası’nda 30 bin hektar alanda ekilen salçalık kırmızıbiberden 90 bin ton ürün elde edileceği belirtildi.

     Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Sebze ve Meyve Halinde komisyonculuk yapan Mehmet Torun, ”Biber bu sene yüz güldürüyor. Şuanda kırmızıbiberin fiyatı da iyi, Bafra ovasında bazı sebzelerin boşluğunu, bazı sebzeler her sene doldurur. Kırmızıbiber 1 lira ile 1 lira 30 kuruş arasında rağbet görüyor. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Kırmızıbiberimize çok istek var. Şuan marketler ve manavlar kırmızıbiberi satın almada çok hareketli, şuan hem üreticiyi, hem tüketiciyi, hemde halciyi doyurucu ve tatmin edici olan kırmızıbiber, bu sene kırmızıbiberin kalitesi geçmiş yıllardan daha iyi” dedi.

-“BAFRA KIRMIZIBİBERİ ÇOK ETLİ VE ÇOK KALİTELİ”

     Kokusu, tadı ve ekonomikliğiyle fark oluşturan yerli sebzelerin, hem pazarcıyı, hem de vatandaşı sevindirdiğini belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Sebze ve Meyve Halinde komisyonculuk yapan Mehmet Torun,”Bu sene, araziye göre değerlendirdiğimizde, Bafra ovasında kırmızıbiber bir dönüme 4 ile 6 ton arasında rahat rekolte veriyor. Bu gösteriyor ki; bir çiftçi bir dönümden 4-5 bin TL para kazanacağını gösteriyor” diye konuştu.  

         NAMIK AZGIN   

 



Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2015, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER