banner221

Acar’dan Kurban Bayramı Mesajı

MHP Bafra ilçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, Bafra Halkının ve bütün İslam Aleminin Kurban Bayramını kutladı.

 Acar’dan Kurban Bayramı Mesajı

     MHP Bafra İlçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, bu günleri fırsat bilerek herkesin hoşgörüyü bir hayat tarzı olarak benimsemesi gerektiğini söyledi.

     Acar, , bayramların dini duyguları coşturan, akrabalık ve kardeşlik bağlarını güçlendiren, sosyal hayatı canlandıran, ihtiyaç sahipleriyle paylaşarak birlikteliğin yaşanmasına vesile olan müstesna zamanlar olduğunu belirtti.

     Acar mesajında şu ifadelere yer verdi:

    "Birliğin, beraberliğin, kavuşmanın ve özlemleri dindirmenin müstesna günlerinden olan bayramlar, aynı zamanda manevi sorumlulukların da hatırlandığı özel günlerdir. Cenab-ı Allah'a yaklaşmanın ve rahmetinden nasiplenmenin mübarek fırsatlarından birisi de hiç şüphesiz Kurban Bayramı'nın ruhunda ve muazzez manasında mevcuttur. Bilindiği üzere, her bayram bir gönül alma, her bayram kucaklaşma, kaynaşma ve bir yakınlaşma vesilesidir. Dargınlıkların bitirilmesi, kırgınlıkların giderilmesi, küslük ve kavgaların sonlandırılması bayramın hoşgörüyü, anlayışlı olmayı ve bağışlamayı tavsiye eden müzahir özellikleriyle mümkün olacaktır. Bayramlar büyüklere hürmetin, küçüklere muhabbetin, akraba ve yakınlara şefkatin daha da fazlalaştığı müstesna zamanlardır. Dostluğun pekişmesi, kardeşliğin ve arkadaşlığın perçinlenmesi, bağlılıkların güçlenmesi bayram günlerinin kalıcı olması dileğimizdir.  Ziyaretlerle hatırlamanın, ikramlarla tanışmanın, coşku ve heyecanlarla kavuşmanın tadına ulaştığımız bayramların, sosyal, ekonomik ve toplumsal hayatımızda düzenleyici bir yönü, toparlayıcı ve tahkim edici bir niteliği de bulunmaktadır. Bilhassa bayramda, yardımlaşma ve dayanışmanın artması, paylaşma ve bölüşmenin yaygınlaşması, dara düşenlere, yolda kalanlara ve zorda bulunanlara el uzatılması bunun bir göstergesidir. Bu çerçevede, vatanımızda aziz millet varlığını güvenceye alacak ve ebedi kılacak en önemli hususların başında milli ve manevi değerlerimize sımsıkı sarılmak ve layıkıyla yaşamak gelmektedir. Sorun ve sıkıntılar içerisinde girdiğimiz bu Kurban Bayramı'nın, milletimizin hasretle beklediği huzur ve sükûn için bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. Bayram günlerinde gösterilen birlik ruhunun ve beraberlik bilincinin hayatın her alanına taşınmasıyla harici ve dahili bölücü fitnenin mağlup olması ve aramıza ekilmeye çalışılan nifak tohumlarının çürütülmesi muhakkak ki kaçınılmaz olacaktır. Acılarımızdan memnun olanlara, kayıplarımızdan sevinç duyanlara, bölünmemizi umutla bekleyenlere aradıkları ortamı ve özledikleri karanlık günleri göstermemek için bayram günlerindeki müşterek hissiyatımızla karşı durmalı; milli, ahlaki, vicdani ve kalbi değerlerle aşılmaz burç olmalıyız. Bin yıllık kardeşlik hukukuna kurulan komploların, vatan ve millet varlığına düzenlenen saldırıların, Yüce Türk Milletinin ve Türkiye'nin geleceğine gösterilen tahammülsüzlüklerin etkisiz kalabilmesi için başkaca bir seçeneğimiz olmadığı aşikârdır. Bu duygularla tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı kutluyor, hepsine Cenab-ı Allah'tan selamet, sağlık ve saadet dolu yıllar diliyorum. Kaos ve isyanlarla boğuşan Müslüman âleminin istikrar, adalet ve güvene bir an önce ulaşmasını niyaz ediyor, Türk-İslam coğrafyasında yaşayan kardeşlerimizin mübarek bayramını dualarımla birlikte tebrik ediyorum."

                                                                                                                                                                               NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER