banner223

“ AK Parti İktidarında, Ülkemiz Avrupa'nın En Büyük Tarımsal Gücü Oldu”

AK Parti Samsun Milletvekili ve Ak Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Hasan Basri Kurt, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven'i makamında ziyaret etti.

“ AK Parti İktidarında, Ülkemiz Avrupa'nın En Büyük Tarımsal Gücü Oldu”

    Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Kurt, tarım ve hayvancılığın Samsun ekonomisinin önemli bir unsuru olduğunu belirtti.
     Herşeyin ihmal edilebileceğini ancak tarımın asla ihmal edilemeyeceğini söyleyen Kurt, "Ak Parti iktidarında ülkemiz Avrupa'nın en büyük tarımsal gücü oldu" dedi.
      Güçlü ve istikrarlı bir tarım sektörü için gerekli altyapının oluşturulduğunu belirten Kurt, "Son 12 yılın 9'unda büyüyen tarım sektörümüz, son yarım yüzyılın en istikrarlı dönemine ulaşmıştır. 2002 yılında 36,1 Milyar TL'den devraldığımız tarımsal milli geliri 2014 yılında 125 Milyar TL'ye ulaştırdık" diye konuştu.
       Bununla birlikte tarım ürünlerimizin dünya pazarında aranan ve bulunan marka ürünler haline geldiğini belirten Kurt, tarımsal ihracatın 4 kattan fazla artarak yaklaşık 18 Milyar dolara ulaştığını söyledi. 
       Milletvekili Kurt sözlerine şöyle devam etti:
       "Türkiye'nin en önemli iki ovasına sahip olan Samsun'umuz da ülkemizin tarımsal büyümesinde önemli bir yere sahip. Dünya da şehrimiz gibi iki tane ovaya sahip başka bir şehir yok. Samsun'un tarım ve hayvancılığının iyi yerlere gelebilmesi için şimdiye kadar bir çok işe imza attık. Bundan sonrada şehrimiz için elimizden geleni yapacağız."
     Kurt, göstermiş oldukları ilgiden ve başarılı çalışmalarından dolayı Samsun il Gıda Tarım Hayvancılık müdürü Kadir Güven'e ve ekibine teşekkür etti. 
       Ayrıca ziyarette Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Resul Karakuş ve TFF Bölge Müdür İbrahim Güven’de bulundu.

                   NAMIK AZGIN      

 

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2015, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER