Şehir Merkezinde Trafik Sorunu

Bafra’da, her geçen gün artan nüfus ve araç sayısı nedeniyle ilçe merkezindeki ana caddeler trafik tıkanıklığına devam ediyor.

Şehir Merkezinde Trafik Sorunu

       Sürücülerin trafik kurallarına uymaması, araçların gelişi güzel park edilmesi, yolların dar olması şehir içi trafiğini kilitliyor. Trafik kilitlenince şehir merkezinde çalışan herkes zor anlar yaşıyor. Özellikle şehir içi minibüs ve dolmuşçulardan şikâyetçi olan vatandaşlar,"İstedikleri yerde yolcu indirip bindiriyorlar. Yolda kalanlar umurlarında değil" diyorlar.

       Vatandaşlar trafik eğitiminin, denetimlerin ve cezaların yetersiz olduğunu bildirdi.

        Bafra ilçesinde, özellikle Pazartesi ve Perşembe günleri vatandaş yoğunluğuna çarşıda alışveriş yapacak olanlarında eklenmesiyle özellikle Cumhuriyet Meydanı, Alaçam Caddesi, Emirefendi Mahallesi Süleyman Türk Caddesi, Gençlik caddesi, Tekel caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Pazar içi sokaklar, Yaşar Doğu Caddesi ve Atatürk Bulvarı'nda kavşaklarda trafik tıkanma noktasına geldi.

                  YOĞUNLUK ŞEHİR MERKEZİNDEKİ TRAFİĞİ ETKİLİYOR

       Küçük kazaların ve karmaşanın yaşandığı trafik sorununa vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar sorunun çözümü için acilen önlem alınmasını istiyor.

 Bafra ilçesinin en eski işlek caddeleri trafik yoğunluğu nedeniyle sürekli tıkanıyor.

       Vatandaşlar, Bafra şehir merkezindeki  trafik sıkışıklığına bir an evvel çözüm bulunmasını istedi. Şehir merkezinde uygunsuz yapılan parklardan dolayı yolcu taşıma konusunda sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar, trafik ekipleri tarafında buna bir çözüm bulunamadığını belirtti.

       Bafra'nın en önemli sorunlarından biri de şehir içi ulaşımda yaşanan sıkışıklık. Son zamanlarda ulaşım projelerinden dolayı bu sıkıntıyı daha çok hissetmeye başladık. Bugün dünya üzerinde gelişmiş kentlerde mesai saatlerinde şehir içine araçla girmenin bedeli var. Bizden hatırlatması, gerisi yetkililere kalıyor.

            NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER