ATALAY;”2015 son serbest seçim olabilir"

CHP Samsun Milletvekili aday adayı ve eki il başkanı Dr. Mehmet Atalay, CHP Bafra ilçe başkanlığını ziyaret etti.

ATALAY;”2015 son serbest seçim olabilir

        Atalay ziyarette yaptığı konuşmada, 2015 genel seçimlerinin ülke için son serbest seçim olabileceği tehlikesi olduğunu öne sürdü.

                             “PARTİMİZDE HERKES EŞİTTİR”

          CHP Bafra ilçe Başkanı Nihat Oktay,”7 Haziran genel seçimleri yaklaşırken Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’de örnek bir tavır sergiledi. Hepimizin özlediği demokrasinin olmazsa olmazı halkın iradesinin sandık sistemini ilk defa bu seçimde uygulamaktadır. Yan, zaman zaman bir araya gelip konuştuğumuz Avrupa’da şöyleydi, gelişmiş ülkelerde böyle demokrasi vardı dediğimiz demokrasi biçimini ilk defa seçim tarihinde bu şekliyle, Cumhuriyet Halk Partisi uygulamaktadır. Partimizin bütün milletvekilleri Türkiye genelinde yüzde 85’i ön seçimle, yani üyelerimizin özgür iradesiyle belirlenecektir. Bu Türk demokrasisi açısından diğer bütün partilere de örnek olmalıdır. Partimizde genel Başkanımız bile ön seçime giriyor. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bile İstanbul 3.bölgeden ön seçime giriyor ve aday oluyor. Genel başkan yardımcılarımızın bir kısmı Ankara’dan, bir kısmı da İstanbul’dan ön seçime katılmaktadır. Bu ne demektir? Partimizde herkes eşittir. Herkes özgür iradesini istediği biçimde yansıtacak, yani demokrasinin olmazsa olmazı sandıkta uygulanacaktır” dedi. 

         CHP Samsun Milletvekili aday adayı ve eski il başkanı Dr. Mehmet Atalay, Bafralı partilileriyle buluştu.

         Toplantı salonunda bir araya gelen Dr. Mehmet Atalay, CHP’den milletvekili olmak ve halkın istek ve taleplerini taşımak için aday adayı olduğunu açıkladı.Bugüne kadar partililerin ve kendisinin 2002 ve 2007 için söylenen “Türkiye Cumhuriyeti tarihi için en önemli seçimdir” sözlerini hatırlatan aday adayı Atalay,”İnanın 2015 seçimini tanımlarken önemli kelimesi yetersiz kalıyor.2015 seçimi bir ölüm kalım bir var olma, yok olma seçimi olacaktır” ifadesinde bulundu.    

     Her zaman içinden gelen duyguları, samimi kendi duygularını irticalen dile getirdiğini belirten CHP Samsun Milletvekili aday adayı Dr. Mehmet Atalay, “Buraya geldiğiniz için bu davete icabet ettiğiniz için partinize sahip çıktığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlarım; çok önemli bir seçinin hemen arifesinde ülkemiz, vatanımız, Türkiye Cumhuriyetimiz maalesef belirsiz bir uçurumun eşiğinde duruyor. Öyle günlerden geçiyoruz ki; bazen kelimeler, cümleler, içinde bulunduğunuz durumu anlatmaya kifayet etmez, yetmez ya, tamda öyle bir durum, uzun uzun bunlardan bahsedip, sizi meşgul etmeyeceğim. İçinde yaşadığımız şu durumu yukarıdan bu yüzyılın başında yüce rabbim tarafından bu ülkeye, bu topraklara, özel olarak gönderildiğine inandığım ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan tamda yüzyıl önce gençliğe hitabesinde, içinde bulunan durumu anlatmak için kullandığı iki üç cümlelik alıntı yapacağım. Ulu önder diyor ki;” Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve milletin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir” diyor.  Demek ki, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk bundan yüz yıl sonrasını da gençliğe hitabesinde görmüş. 7 Haziran genel seçimin Türkiye Cumhuriyeti için  aziz vatanımız için  bir ölüm kalım savaşı olacak. İşte bu koşularda seçime gidiyoruz. Önemli demiyorum. Ölüm kalım seçimi diyorum. Ya kazanacağız yâda son serbest seçim olacak. Öncelikle genel merkezimiz çalışıyor. Bir rüzgâr estirmeliyiz. Bu seçimde halkın ve devletin tek güvencesinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu seçmenimize mümkün olduğunca iyi anlatmalıyız. Bunun için kadrolarımız programlarımız ve projelerimiz var. İş biraz daha iyi anlatabilmekte. Ben anlatabileceğimize inanıyorum. Eğer milletvekili  olursam sizlerin ve Cumhuriyet Halk Partisinin milletvekili olacağım. Eğer seçilirsem mazlumlar, emekliler, yoksullar için, taşeron işçiler için çalışacağıma ve bu ülkenin bağımsızlığı için çalışacağıma söz veriyorum. Benim için en iyi makam sizlerin saygısı, sevgisi ve beğenisidir. Benim için bundan yükse makam yoktur” diye konuştu.

                     NAMIK AZGIN 


 

          

 

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2015, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER