KAMURAN ÖZDEN; “2023 HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA DAHA GÜÇLÜ ÇALIŞACAĞIM”

AK Parti Samsun Milletvekili aday adayı Kamuran Özden, Bafra Öğretmenevinde AK Parti Teşkilatı ve mahalle muhtarlarıyla düzenlediği yemek programında bir araya geldi.

KAMURAN ÖZDEN; “2023 HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA DAHA GÜÇLÜ ÇALIŞACAĞIM”

       AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven,” Aday adaylarımız gerekli yerleri ziyaret ederek, hem kendileri tanıtma fırsatı buluyorlar, hemde AK Partimizin icraatlarını anlatıyorlar. Tabi bu çalışmaların sonunda, temayül yoklamaları var. 28 Şubat ve 1 Martta aday adaylarımız teşkilatlarımızın huzuruna çıkacaklar. Devamında kamuoyu yoklamaları ve anketlerle halkımızın huzuruna çıkacaklar. 7 Haziran genel seçimlerinde elimizden gelen çalışmaları yapacağız. Şuan aday adayı başvuruları tamamlandı. Partimizden 102 kişi aday adayı oldu” dedi.

      Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı olan Kamuran Özden, 10 Şubat tarihinde bulunduğu görevden istifa ederek AK Parti’den Milletvekili aday adayı oldu.

      Bürokrasinin önemli isimlerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşavir Yardımcısı  Kamuran Özden, seçim çalışmaları kapsamında, Bafra Öğretmenevinde AK Parti Bafra ilçe teşkilatı ve mahalle muhtarlarına yemek düzenledi.

       Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarlığı döneminde büyük işlere başardığını belirten Özden, “KYK’da hiçbir öğrenciyi yurtsuz bırakmadık. Büyük işler başardık. Görevimizi büyük bir başarı ve layıkıyla yerine getirdik. Samsun ilimize milletvekili olarak hizmet etmek istiyorum. Samsun’un hastane ve gençlik yatırımları konusunda örnek gösterilecek bir yatırım ağı bulunmaktadır. Yani istihdam önemli. Eğer nasip olurda Milletvekili olursam ilk işim Samsun’da istihdama yönelik yatırımları ön plana çıkarmak olacaktır” dedi.

                            “BİZ ARTIK KURUMSAL BİR AİLEYİZ”

      Sağlık Bakanlığı’ndaki görevi sırasında yaptığı çalışmalardan bahseden Özden, “Yurtdışında düzenlenen çeşitli toplantılara katılmak, sağlık alanında ikili işbirliği konularını görüşmek ve insani yardım faaliyetleri gerçekleştirmek üzere, Hükümeti veya Bakanlığı temsilen yaklaşık 200 kez yurtdışına görevlendirildim. Sağlık Bakanlığı’nda Dış İlişkiler Dairesinde görev yaptığım 1985-2011 yılları arasında yurtdışına eğitim amacıyla veya geçici görevli olarak giden yaklaşık 16 bin sağlık personelinin yurtdışı işlemlerini yaptım. Sağlık Bakanlığı ile yabancı devletlerin sağlık bakanlıkları arasında halen 100 civarında Sağlık Alanında İkili İşbirliği anlaşması mevcuttur. Bu anlaşmalardan yaklaşık 70 tanesi Başkanlık yaptığım dönemde  2000-2010  hazırlanmış ve imzalanmıştır. İkili İşbirliği Anlaşmaları çerçevesinde Başkanlık yaptığım dönemde  2000-2011  yaklaşık 2 bin 200 yabancı sağlık personeli Türkiye’ye getirilerek Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde kendi branşlarıyla ilgili alanlarda eğitim almışlardır. Ayrıca ülkemizde düzenlenen sağlık alanında çok sayıda uluslararası kongre ile konferansın organizasyonunu ve koordinesini gerçekleştirdim.  Ülkemiz tarafından sağlık alanında teknik ve insani yardım amacıyla yurtdışında gerçekleştirilen pek çok faaliyetin organizasyonunu ve koordinasyonunu yaptım” diye konuştu. 

      Sağlık Bakanlığı’ndaki görevinden sonra Gençlik ve Spor Bakanlığında hizmet veren Özden, “Başta Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ve Spor Genel Müdürlüğü olmak üzere Bakanlık birimlerinin çalışmalarını koordine ettim. Özellikle öğrencilerin yurtlara yerleştirilmesi, ulusal ve uluslararası spor faaliyetleri, federasyon faaliyetleri gibi çalışmalara aktif katkı sağladım” şeklinde konuştu.

                       KAMURAN ÖZDEN KİMDİR?

      1962’de Samsun’da doğdu. Müstakil Daire Başkanı; Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ni bitirdi. Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü yaptı. Dış ilişkiler Dairesi Dış Eğitim, Proje ve Konferanslar Şubesi’nde çok sayıda görevde bulundu. İngilizce, Almanca, Arapça, Farsça bilen Özden, evli ve 2 çocuk babasıdır.

                               HİZMET DURUMU:

      17 Mart 2014-10 Şubat 2015, 7 Aralık 2012-17 Mart 2014, 13 Ocak 2012-7 Aralık 2012, 18 Temmuz 2000-13 Ocak 2012, 1 Nisan 1997-18 Temmuz 2000, 1990-1996 1987-1990 1985-1987 1 Nisan 1985 8 Mart-12 Haziran 2011 – AK Parti Samsun Milletvekili Adayı.

                    SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA TEMSİL:

      Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. (As Başkan) * Sağlık Yönetimi ve Eğitimi Derneği üyesi (Genel Sekreter), Türkiye Sağlık Turizmi Derneği üyesi.

          NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2015, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER