Dr. Kerim Taşkıran Aday Adaylığını Açıkladı

2007 yılında yapılan seçimlerde AK Parti’den 7. Sıra Milletvekili adayı olan BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Dr. Kerim Taşkıran, 2015 Haziran ayında yapılacak olan milletvekilliği seçimi için aday adayı olduğunu açıkladı.

Dr. Kerim Taşkıran Aday Adaylığını Açıkladı

 AK Parti Bafra ilçe Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen  Taşkıran , Samsun’a doğalgaz gelmesinde büyük gayretleri ve çalışmaları olduğunu,  Samsun’a yakışır ve Samsun’a hizmet eden bir vekil olacağının altını çizdi.

     Kerim Taşkıran’ın AK Parti İl Başkanlığına aday adaylığı başvurusunu yaptığını belirten AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven yaptığı konuşmada, “ Aday adaylarımızdan olan Kerim Taşkıran bey AK Parti Bafra ilçe teşkilatımızda da açıklama istediler. Tabi sürecin sonunda 7 Nisan 2015’de genel seçimleri için listeler kesinleşecektir. Aday adaylarımız temayül vasıtasıyla, teşkilatlarımızın huzuruna çıkacaklar. Gene anket ve kamuoyu yoklamalarıyla vasıtalarıyla, halkımızın huzuruna çıkacaklar. Listelerimiz belirlendikten sonrada 2015 seçimleri için var gücümüzle çalışacağız. Kerim Taşkıran’a çıktığı yolda başarılar diliyorum” dedi.

      Kerim Taşkıran ise, “ 07 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Ak Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı olmak için kamudaki görevimden 10.02.2015 tarihi itibariyle istifa ettim. Bu vesile ile hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Adaylığım; yetişme tarzım, aldığım eğitimler ve yıllarca Ankara’da devletin üst düzey makamlarında edindiğim tüm tecrübeleri; özelde Samsun’a genelde ise ülkemizin hizmetine katkıda bulunmaya matuftur.Samsunun ve Samsunlunun yerinde ve Ankara da çözülmesi gereken sorunları vardır. Bu sorunları Samsunlulara külfet getirmeden çözmenin gayreti içerisinde olacağım. Bilgim ve tecrübelerim dâhilinde tüm bu meseleleri an be an takip etmek ve olabildiğince hızlı çözmek için gayret edeceğim. Zor olanı başarmak, hayal olanı gerçekleştirmek, uzak olanı yakınlaştırmak için Devletimizin ve Milletimizin imkanlarını Kamu tecrübemle birleştirerek sinerji oluşturmak için adayım.Samsunluluk bilincini, samsun kültürünü, unutulmaya yüz tutmuş samsunluluk ruhunu yeniden ayağa kaldırmak için adayım. Önce Samsun sonra Samsun ve Daima Samsun diyebilmek için adayım. Samsun ve İlçelerinin barındırdığı ekonomik potansiyelin daha verimli ve acilen tüketim noktalarına sunulmasının gayreti içinde olacağım. Ulusal ve Uluslar arası kuruluşların; Sanayi, Turizm, Ulaşım, Tarım, Sağlık, Enerji, başta olmak üzere bir çok alanda yatırım yapmalarının önündeki engellerin aşılması ve gerekli altyapı çalışmalarının hazırlanması hususlarında azami gayreti göstereceğim.Karadeniz de Doğalgazı kullanan ilk ilimiz Samsun olmasında çok büyük emeğim olduğu gibi; Bafra, Çarşamba, Terme, Havza, Ladik, Vezirköprü ilçelerimiz Türkiye genelinde doğalgazı ilk kullanan ilçelerimiz arasına girmesinde de önemli katkılarım oldu. Kavak, 19 Mayıs, Alaçam ve Yakakent ilçelerimize doğalgazı getirmek için çalışmalarımız devam edecek. Samsunlu hemşerilerimin çağın enerji kaynağı olan doğalgaz konforunu yaşamasına vesile oldum. Özellikle OSB lerin doğ alg az kullanmasını yaygınlaştırarak enerji girdilerini minimize ederek, ulusal ve uluslar arası pazarlarda rekabet edebilir bir hale gelmesini sağladık.Yıllarca Ankara’da üst düzey bürokrat birisi olarak; ilimizin nitelikli okumuş gençlerinin ülkemiz bürokrasisinde ve uluslar arası alanda ülkemiz%ve Samsunumuzu temsilde hak ettiği görevlere gelmesi için desteğimi sonuna kadar sürdüreceğim.. Sosyal destek projelerden daha fazla pay almak için çalışacağım. Belediyelerle işbirliği içerisinde bulunarak yerel hizmetlerin takipçisi olacağım. Yapamayacağım hiçbir şeyin sözünü vermeyecek ve hiçbir talebi zamana yayarak seçmenimi usandırmayacağım. Tatil, hafta sonu, mesai bitimi demeksizin 7/24 Samsun ve Samsunlunun hizmetine amade olacağım.

Ülkemize 2023, 2053 ve 2071 ‘i hedef gösteren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ile beraber Samsunumuzun bu hedeflere ulaşmasına katkı sağlamak, demokrasi mücadelesi vermek, Yeni Türkiye’nin inşasında bir amele olmak için adayım. Neden AK Parti ; bu hayallerimi geçekleştirebileceğim adres olduğu için, Vizyon ve misyon sahibi olduğu için, Yeni Türkiye anlayışı' ile Türkiye üzerinde oynanan oyunların bozulması için, gün Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın etrafında kenetlenme günü olduğu için AK Parti Ülkemize ve Samsunumuza hizmet yolunda Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.

                                      KERİM TAŞKIRAN’IN ÖZGEÇMİŞİ:
            1966 yılında Samsunda doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Samsunda tamamlayan Taşkıran, yüksek öğrenimini A.Ü. İşletme Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. A.B.D. Preston Üniversitesinde Yüksek Lisansını ve Breyer State Üniversitesinde Doktorasını tamamlayarak Kamu Yönetim Uzmanı unvanını aldı. Kerim Taşkıran kamunun farklı kademelerinde görev yaptı.  Karadeniz bölgesinde Samsun ilk doğalgaz kullanan il olmasında çok büyük hizmetleri oldu. Türkiye’nin ilk doğalgaz kullanan ilçeleri arasına Ladik, Havza, Vezirköprü, Bafra, Çarşamba, Terme ilçelerinin girmesini sağladı. Sinop iletim hattının Bafra güzergahından geçmesini sağlayarak Alaçam ve Yakakent ilçelerinin doğalgaz kullanmasının önünü açtı. Bu projeler için toplam Samsuna 25 milyon dolarlık yatırım yapılmasına vesile oldu. Kerim Taşkıran, Başbakanlık ve Ulaştırma Bakanı Özel Kalem Müdürlüğü görevlerinde bulundu. T.B.M.M. Başkanlığında Danışman olarak çalıştı. Enerji Bakanlığı Türkiye Taş Kömürü Kurumunda Genel Müdür Yardımcısı olarak hizmet verdi. Enerji Bakanlığı BOTAŞ Genel Müdürlüğünde, Uzman, Müdür, Daire Başkanı, Kurul Üyesi, Genel Müdür Başmüşaviri ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Kerim Taşkıran kamudaki önemli çalışmalarının yanı sıra sosyal yaşam içinde de aktif çalışmalarda bulundu. Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği BOTAŞ Spor Kulübü Başkanlığı yaptı. Yönetici İktisatçı ve Mali Müşavirler Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Memur-Sen’ in kuruluş çalışmalarında bulundu. Belediye Teknik Hizmetler ve Organizasyon Derneğinin Yönetim Kurulu Üyesi olarak hizmet verdi. Taşkıran aynı zamanda Birlik Vakfı, Önder, Samsun Platformu, Bafralılar ve Alaçamlılar derneği üyesidir.

         NAMIK AZGIN 
 

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2015, 17:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gökmen oğuz
Gökmen oğuz - 9 yıl Önce

Samsun için Kerim Taşkıran ben Ankaradan destekçinim.

hasan guzel
hasan guzel - 9 yıl Önce

Kerim beyi samsuna hizmet edecegine guvenimiz tamdir samsuna hayirli olsun

SIRADAKİ HABER