HOCAOĞLU,’SAMSUN BİLİM MERKEZİ OLMALIDIR’

AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Av. Yılmaz Hocaoğlu, "19 Mayıs'ta kurtuluş meşalesinin yakıldığı şehir Samsun bilim meşalesini de elinde tutmalıdır. Dünyada sanayi devriminden daha büyük bir değişim yaşanıyor; dijital devrim ve biz bu dijital devrimi de yakalamalıyız" dedi.

HOCAOĞLU,’SAMSUN BİLİM MERKEZİ OLMALIDIR’

           Tüm Türkiye 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere hazırlanırken, AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı av. Yılmaz Hocaoğlu, Samsun için önemli bir projeyi gündeme getirdi. Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü'yü ziyaret eden Hocaoğlu, Samsun'un geçmişte bir bilim merkezi olduğuna dikkat çekerek, şehri yeniden bilim merkezi yapacak tekno-kent kurulması gerektiğini söyledi. Hocaoğlu, "19 Mayıs'ta kurtuluş meşalesinin yakıldığı şehir Samsun bilim meşalesini de elinde tutmalıdır" dedi.

                                                 ‘TEKNO-KENT KURMALIYIZ’
            Samsun'un bulunduğu konum ve imkanlar açısından bakıldığında bir bilim merkezi olmaması için herhangi bir nedenin olmadığını belirten Hocaoğlu, "Samsun'umuzu bir bilim merkezine dönüştürmek için her türlü bilimsel çalışmanın yapılabileceği bir tekno-kent kurmalıyız. Bilimsel araştırmaların yapılacağı bu tekno-kent tüm dünya üniversiteleri ile bağlantılı bir şekilde bilim üretmeli. Bu proje ile hem özel üniversiteler hem de ikinci, üçüncü, hatta daha fazla devlet üniversitesinin ilimizde kurulması mümkün olacaktır. Yatırımcıların ilimize gösterdikleri ilgi artacaktır" diye konuştu.
                                             ‘DİJİTAL DEVRİMİ YAKALAMALIYIZ’
             Dünyada sanayi devriminden daha büyük bir değişimin yaşandığına vurgu yapan Hocaoğlu, "Artık dijital devrim var ve biz şehir olarak bu dijital devrimi yakalamalıyız. 19 Mayıs'ta kurtuluş meşalesinin yakıldığı şehir Samsun bilim meşalesini de elinde tutmalıdır. Çıktığımız bu yolda sadece günümüzü değil, geleceği de içine alan planlamalar yaptık. Bu vizyon doğrultusunda Yeni Türkiye'de Yeni Samsun'u inşa birlikte edeceğiz" şeklinde konuştu.
       Köksal ÖNER


Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2015, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER