banner221

Mazlum neredeyse İHH orada

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, İHH'nın yurtiçi ve yurtdışında önemli faaliyetlere imza attığını belirterek, "Mağdur neredeyse, mazlum neredeyse İHH'yı orada görüyoruz" dedi.

 Mazlum neredeyse İHH orada

    Samsun'da Dost Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (DOSTDER) ve İHH'nın partner kuruluşu olan Samsun İnsani Yardım Hareketi'ni (SİYAH) ziyaret eden AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, yardımlaşmanın sivil toplum kuruluşlarıyla artık Türkiye sınırlarını aştığını söyledi.

                                  İNSANİ YARDIM ÖNEMLİ

     Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, DOSTDER Başkanı Hüseyin Mutlu ve İHH'nın Samsun'daki partner kuruluşu SİYAH Başkanı İdris Akdin'i ziyaret ederek, yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.       

    Çalışmalar hakkında bilgiler alan Demir, Dost Stratejik Düşünce ve Araştırma Merkezi'nce bastırılan Gezi Parkı'ndan Türkiye Gençliğini Anlamak konulu kitapçığı inceledi.

    İnsani yardımda sivil toplum kuruluşlarının önemini her fırsatta ifade ettiğini söyleyen Demir, "Dili, dini, ırkı ne olursa olsun, insani yardım önemlidir. Dünyanın çeşitli ülkelerinde özellikle müslümanlar üzerinde büyük bir zulüm ve işkence var. Oralarda mağdur olanlara da Türkiye olarak sivil toplum kuruluşlarıyla yardım eli uzatıyoruz" dedi.  

                                   BAĞIŞ YAPMANIN ÖNEMİ BÜYÜK

    İnsani yardım konusunda İHH gibi pek çok yardım derneğin güzel hizmetleri olduğunu söyleyen Milletvekili Demir, "Yurtiçinde veya yurtdışında mağdur neredeyse, mazlum neredeyse İHH'yı orada görüyoruz. Bir bakıyoruz anasını babasını kaybetmiş yetimlere el uzatıyorlar, bir bakıyoruz susuz topraklar da su kuyuları açıyorlar, bir bakıyoruz savaş mağdurlarına ayni yardım ulaştırıyorlar. Bu tür dernekler sahipsiz kalmamalı. Hayırseverlerimizin de desteğiyle daha çok insana el uzatılacaktır. Bunun için gerek İHH, gerek Kimse Yok Mu, gerek Deniz Feneri gibi pek çok sivil toplum örgütüne bağış yapılmasının önemi büyük" diye konuştu.

                                                                                   NAMIK AZGIN 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER