AİLE EĞİTİMİ ALANLARA SERTİFİKA TÖRENİ

Bafra ilçesinde, gerçekleştirilen 'Aile Eğitim Programı'na katılan veliler için sertifika töreni düzenlendi.

 AİLE EĞİTİMİ ALANLARA SERTİFİKA TÖRENİ

     Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce gerçekleştirilen ve 7-19 yaş arasında çocuğu bulunan ailelerin katıldığı Aile Eğitim Programına katılan 202 veliye, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

          7-19 YAŞ AİLE EĞİTİMİNE KATILANLAR SERTİFİKALARINI ALDI

    Velilere yönelik düzenlenen Aile Eğitimi Rehberliği eğitiminin ardından sertifika töreni gerçekleştirildi.   

    Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, "Bir insanın dünyada sahip olabileceği en değerli varlığı çocuklarıdır. Anne babanın çabası ve endişesi, çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmektir. Bunu yaparken de, desteğe, onlara yön gösterecek bilgiye ihtiyaç duyarlar. 7-19 Yaş Aile Eğitimi programı ailelerin var olan bilgi ve becerilerini geliştirerek daha sağlıklı çocuklar yetiştirmeyi destekler. Doğum öncesinden başlayarak, çocuğun gelişmesinde önemli rol oynayan anne babanın çocuğuna en iyi imkanları sağlaması, çocuğun eğitime etkin olarak katılabilmesi, onunla sağlıklı bir etkileşime girmesi ve gelişimi destekleyici uyarıcı bir ortam hazırlamak için önemli bir unsurdur" dedi.  

     Öğrenci velileri adına konuşan Zekiye Abdurrahmanoğlu, çocuk yetiştirmenin sorumluluk, sabır, emek ve beceri isteyen çok keyifli bir iş olduğunu bildirdi.

    Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta ise," Temel anlamda burada bir insan ilişkileri becerisi kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu beceriyi kazandırırken de, işin doğrusu sadece, tek yönlü bir eğitim, tek yönlü bir iletide vermiyoruz. Genelde bu programlarda yüzde 95 bayan, yüzde 5 baba ağırlığı var. Ben programda emeği geçen herkese tek tek teşekkür eder, sizlere de katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder, başarılı ve güzel bir program geçirmenizi temenni ederim" diye konuştu.

                "AİLE İÇİNDE, SÖZLEŞMELER VE EMPATİLER ÖNEMLİ"  

     7-19 Yaş Aile Eğitimi programını Bafra ilçesinin her zaman önemli gördüğünü belirten Bafra Kaymakamı Ali Katırcı,"Bafra il verilerinde her zaman yüzde 15,yüzde 17 gibi bir rakamı yakalar. Bu projeyi devletimiz önemsiyor. Bakanlığımız, illerde ve ilçelerde bu projeyi destekliyoruz. Bütün okullarımız seferberlik halinde bu çalışmalara hem katılım konusunda, hemde ev sahipliği konusunda iyi gayret gösteriyorlar. Bu tür eğitimlerle, bir ayna kendimize gösteriyoruz. Bizde bir yanlış tavır, yanlış alışkanlıklar varsa, bu tür yanlışlıkları gözden geçirip, birde toplum psikolojisi içerisinde yaptığımız yanlışlıkları konuk içerisinde öğreniyoruz. Biz sözümüzü yerine getirmediğimizde, bu küçük bir söz bile olsa, küçük kızınız veya oğlunuz, size,'sen sözünde durmuyorsun' diye sözler söyleyebiliyor. Bu eğitim işte aynaya bakmak gibi bir şey, bugün sertifika almaya hak kazanan 202 velimiz,12 okulumuz çerçevesinde, toplamda da Bafra'da 2 bin veliye ulaşmış bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

     Düzenlenen sertifika törenine; Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra ilçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Ak, RAM Müdürü Tarık Dursun Dinçer, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.  

                                                                                               NAMIK AZGIN              

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER