“Suriye konusunda yoğun mesaj yapılıyor”

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Suriye konusunun hükümetin öncelikli gündem maddeleri arasında yer aldığını belirterek, "Bizler de Suriye konusunda yoğun mesai yapmaktayız" dedi.

 “Suriye konusunda yoğun mesaj yapılıyor”

    İstanbul'da düzenlenen "Suriye'den Lübnan'a İltica Edenleri Koruma Sempozyumu"na konuşmacı olarak katılan AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Suriye'de yaşanan vahşete karşı dünyanın, özellikle de müslüman ülkelerin sessiz kaldığına dikkati çekti.

     Demir, Türkiye'de hükümetin Suriye konusunu öncelikli gündem maddesi yaptığını söyledi.

                               " İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR"

     Milletvekili Demir, Suriye'nin içinde bulunduğu durumun ve yaşanmakta olan insanlık dramının failinin Suriye rejiminin bizatihi kendisi olduğunu belirterek, "Üç yılı aşkın süredir, binlerce ölüm ve kayıplara rağmen hâlâ kendi onurunu korumaya çalışan ve demokrasi talebini sürdüren Suriye halkının dışarıdan yönlendirildiğini savunmak, kaynağı Suriye dışında aramak beyhudedir, yanlıştır, Suriye halkına karşı da haksızlıktır. Zira, fail de, sorumlu da, özgürlük, adalet ve hak arayışından başka hiçbir talebi olmaksızın meydanlara inen halka kurşun sıkan, masum insanlara karşı tank, top, tüfek kullanma emri veren totaliter Baas'çı zihniyettir" dedi.

                            " ELİMİZDEN GELEN ÇABAYI GÖSTERİYORUZ"

        Suriye'deki gelişmelerin sadece Suriye'nin değil her şeyden önce, bir insanlık meselesi olduğunu dile getiren Milletvekili Demir, "Katledilen bir masumun hakkını aramak, zulme karşı gür bir sesle "Yeter, dur." demek, insanlık, vicdanın gereğidir, inandığımız değerlerin gereğidir. Tüm bu vahşete karşı dünya, özellikle de müslüman ülkeler sessiz kalsa da, Suriye konusu hükümetimizin öncelikli gündem maddeleri arasında yer almaktadır. Bizler de Suriye konusunda yoğun mesai yapmaktayız. Suriye'deki sorunun çözümü için bugüne değin hiçbir ülke bizim kadar sabırla, samimi ve yoğun bir çaba sarf etmemiştir. Suriye yönetiminin, Suriye halkının meşru talep ve beklentilerini karşılayacak adımları atması ve bugünkü insanlık dramının yaşanmaması için altını kaldırıp bakmadığımız hiçbir taş, başvurmadığımız hiçbir diplomatik yöntem, aramadığımız hiçbir çare kalmamıştır. Bir dost ve kardeş ülke olarak elimizden gelen her türlü çabayı gösterdik gösteriyoruz" diye konuştu.

                               "   İHH'NIN ÇALIŞMALARI TAKDİRE ŞAYAN"

    Hükümetin dışında İHH'nın da Suriye yardımlarının takdire şayan olduğunu ifade eden Demir, "İHH İnsani Yardım Vakfı 2011 yılının Mart ayından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de Türkiye, Lübnan ve Ürdün'e sığınan Suriyeli mültecilerin barınma, beslenme, sağlık, gıda gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için çeşitli yardım faaliyetleri yürütmektedir. Yardımlar, Kilis ve Hatay Reyhanlı'da bulunan İHH Koordinasyon ofisleri aracılığı ile Suriye halkına ulaştırılmaktadır. Koordinasyon ofislerinde 40 personel ve 60 gönüllüsü ile Suriyeli mültecilere hizmet veren İHH, ayrıca Suriye içerisinde de 60'a yakın sivil oluşumla birlikte yardım çalışmaları gerçekleştirmektedir. Ayrıca İHH, Suriye'de insani diplomasi çabalarıyla savaşan taraflar arasında hakemlik ve arabuluculuk görevlerini de başarıyla gerçekleştirmiştir" dedi.

     İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım da, "Suriye'de bu bombaları patlatan ve bunu Allah adına yaptığını söyleyen gruplara karşı cesur olmak zorundayız. İŞİD denen örgütün ne olduğunu anlatmak zorundayız. Masum kadın ve çocukları kim öldürüyorsa, ona karşı çıkmak zorundayız" şeklinde konuştu.  

    Lübnan'da Su İçin Çalışan Kurumlar Birliği Genel Sekreteri Ahmet El Ömeri, İslam İşbirliği Teşkilatı temsilcisi Dr. İbrahim Altan, Arap Birliği temsilcisi Hessa El Tani ve Katar Hayır Kurumu Başkanı Yusuf El Qawari de sempozyum da birer konuşma yaptı.

    Konuşmaların ardından sempozyuma katılanlara teşekkür plaketi verildi. Milletvekili Demir, plaketini Lübnan'da Su İçin Çalışan Kurumlar Birliği Genel Sekreteri Ahmet El Ömeri'nin elinden aldı.

                                                                                 NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER