“MHP 4 YIL SÜRELİ BİR SEÇİM HÜKÜMETİNDEN YANADIR”

MHP Bafra ilçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, gazetemize hükümet kurma süreciyle ilgili açıklama yaptı.

“MHP 4 YIL SÜRELİ BİR SEÇİM HÜKÜMETİNDEN YANADIR”

      MHP Bafra ilçe Başkanı Av. Hüseyin Acar,”Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız sayın Dr. Devlet Bahçeli bey, hükümetin kurulmasını en fazla isteyen lider olarak gözükmektedir. Bizim liderimiz genel başkanımız hükümetin kurulmasıyla ilgili bir seçim hükümeti yerine, önümüz süreç ile ilgili gerçekten, birlik ve beraberliğin sağlanması ülkenin, 13 yıllık AKP iktidarının biriktirmiş olduğu genel sorunlar neticesi, bu sorunların çözümüyle ilgili uzun vadeli bir hükümetin kurulmasıyla ilgili Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanı ‘gövdemizi koyarız’ cümlesini ifade ettiler” dedi.

    MHP Bafra ilçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, MHP’nin kesinlikle yeni bir seçim veya erken seçim yerini, bu seçim doğrultusunda, ülkemizin önündeki ana sorunları çözmek üzere, bir hükümetin kurulmasıyla ilgili gövdesini ortaya koyacağını ifade etti.

   “ MHP HÜKÜMETİN KURULMASINDAN YANA TAVRINI ORTAYA KOYMUŞTUR”

     MHP’nin hükümetin kurulmasından yana olduğunu belirten MHP Bafra ilçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, görevli olan başbakanın, 7 Haziran seçimleri ve millet iradesini unutarak, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın görevlendirmesi doğrultusunda, sadece siyasi partileri oyalamak üzere, 45 günü tamamlama yoluna gittiğini söyledi.    

     MHP Bafra ilçe Başkanı Av. Hüseyin Acar,”Ortada yapılmış bir seçim var. Milli irade kurulacak bir koalisyondan yana, oluşacak bir koalisyonda AKP iktidarının meydana çıkarmış olduğu sorunların, çözümüyle ilgili, bu hükümetin sorunları da çözecek uzun vadeli yani, bir hükümet 4 yıl için seçilir. Milliyetçi Hareket Partisi 4 yıl süreli bir seçim hükümetinden yanadır. Oluşacak olan bir koalisyonun da bu amaç doğrultusunda oluşmasına, MHP’nin de bu hükümette, elbette gövdesini koyacağına göre, koalisyondan ve hükümetten yana hükümetin kurulmasından yana tavrını koymuştur. Ama Cumhurbaşkanımızca görevlendirilen Davutoğlu, sadece milletin 4 yıllık iradesi ile bir hükümet kurulması yanında koyduğu seçim tavrına karşılık, 2-3 aylık erken seçim hükümeti kurulmasını, diğer Cumhuriyet Halk Partisinde de, Milliyetçi Hareket Partisine de, sayın Davutoğlu, direttiği için CHP’de, MHP’de, maalesef burada, hükümetin kurulmasıyla ilgili gayretlerini ortaya koymalarına rağmen, görevlendirilen başbakanımız sayın Davutoğlu, millet iradesini unutarak, sadece Cumhurbaşkanınca görevlendirildiği görevini hatırlamakta” diye konuştu.

      Acar, Cumhurbaşkanınca sadece görevli bir kişi olarak, diğer siyasi partilerle başbakanın görüştüğünü, anayasa zemininde normalde bu görevi diğer milletvekillerinde icra edebildiğini, başbakanın onlarla farkını fark edemediğini kaydetti.

“KOALİSYON HÜKÜMETİ KURMAK İSTEMEYEN AKP VE CUMHURBAŞKANIDIR”

       AKP’nin MHP ile görüşürken hiçbir şart ortaya koymadığını vurgulayan MHP Bafra ilçe Başkanı Av. Hüseyin Acar,”Şart ‘Cumhurbaşkanının anayasal zeminde hareket etmesi, şart nedir? Anayasamızın ilk dört maddesi, şart nedir? Yolsuzluk ve hırsızlıkla alakalı gelin mücadele edelim’  demiş Milliyetçi Hareket Partisi, bu yönüyle yasal hareket edelim cümlesinin dışında, MHP’nin hiçbir şartı yok. İnşallah milletimizde bu durumun farkında olacaktır.  Koalisyon hükümet kurmak istemeyen kesin esasen AKP ve Cumhurbaşkanıdır. Davutoğlu da, bu işe su taşımaktadır. Bunu milletimiz takdir edecektir” şeklinde konuştu.  

NAMIK AZGIN       

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2015, 22:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER