Milletvekili Demir Ahsen Vakfı'nı ziyaret etti

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Ahsen Vakfı'nı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Demir,"Vakfın Türkiye'de önemli hizmetleri var"dedi.

Milletvekili Demir Ahsen Vakfı'nı ziyaret etti

          AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, tarihi ve kültürel önem taşıyan değerleri araştırmak, tanıtmak ve yaşatmak amacıyla Samsun'da kurulan Ahsen Vakfı'nı ziyaret ederek, vakıf yöneticileri ile bir araya geldi.

                                     "GÜZEL PROJELERİNİZ VAR"

           Ahsen Vakfı Başkanı Rasim Tekeci ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Milletvekili Demir, vakfın çalışmaları hakkında bilgi aldı. Vakfın Türkiye'nin çeşitli illerinde güzel çalışmalara imza attığını söyleyen Demir, "Bir dönem tarihimize ışık tutan islam alimlerinin yattığı türbelerin restorasyonu, ihyası ve korunması için güzel projeleriniz var. Bir kısmını yakından gördüm. Bir boşluğu doldurarak, çok güzel çalışmalar yürütüyorsunuz. Sivil toplum kuruluşları, hizmet etmek için kurulan oluşumlardır. Vakfınız da bu millete hizmet etmek için girişimlerde bulunuyor. Çalışmalarınız doğrultusunda benim yapabileceğim bir iş olursa, kapım her zaman açıktır" diye konuştu.

                                          "AMACIMIZ HİZMET ETMEK"

           Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ahsen Vakfı Başkanı Rasim Tekeci, "2009 yılında; kültürel, tarihi, dini önem taşıyan mekânların tayini ve tespiti ve araştırılması için yerli ya da yabancı bilim adamlarından yararlanmak ve yerli ve yabancı araştırmacıların bu konudaki çalışmalarından istifade etmek; bu mekânların, ilgili kurumların onayı ile restorasyonunu, ihyasını, korunmasını ve güzelleştirilmesini sağlamak ve bunun için gerektiğinde yerli ve yabancı kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak amacıyla Samsun'da kurulmuştur. Bu çerçevede, çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Amacımız kuruluş hedeflerimiz doğrultusunda vatana, millete hizmet etmektir"şeklinde konuştu.

NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER