Terme'ye Çevre Yolu Talebi

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Terme'nin trafik yoğunluğu aza indirecek bir çevre yolu yapılabilmesi için Karayolları Bölge Müdürü ile görüşme yaptı.

Terme'ye Çevre Yolu Talebi

      AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ile birlikte Karayolları 7'inci Bölge Müdürü Mehmet Çetin'i ziyaret ederek, ilçedeki trafik yoğunluğunun çözülmesi konusunda önerilerini sundu.

       Samsun-Ordu yolu üzerinde bulunan ve yerleşim alanları bu güzergahta yer alan Terme İlçesi'nin özellikle bayram ve hafta sonu yaşanan trafik yoğunluğunun çözümü için bazı görüşmeler gerçekleşti. Milletvekili Demir, Belediye Başkanı Şenol Kul ile birlikte Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Çetin'i makamında ziyaret etti. Demir, Terme'de yaşanan trafik yoğunluğunun çözüme kavuşturulması için neler yapılabileceğini konuşmak için böyle bir ziyaret yaptıklarını belirterek, "Ordu'dan Artvin'e kadar olan illeri birbirine bağlayan karayolu üzerinde bulunan Terme ilçesi, özellikle bayramlarda ve hafta sonu trafik yoğunluğu yaşıyor. Bu konuda bazı talepler var. Bunları konuşmak için buradayız" dedi.

                             “VATANDAŞ OLUMSUZ ETKİLENİYOR”

         Terme Belediye Başkanı Şenol Kul da, ilçenin trafik yoğunluğunun bazı zamanlarda çekilmez bir hal aldığını belirterek, "Kilometrelerce araç kuyruğu yaşandığı günler oluyor. Bundan da transit geçit yapan araçlar ve Termeli vatandaşlar olumsuz etkileniyor. Bunun çözümü için yapılacak çalışmalarla belirlenecek bir güzergahtan çevre yolu yapılmasını talep ediyoruz. Böylelikle şehir trafiğini azaltabiliriz. Bunun bir örneğini Ünye'de yaptınız. Terme'nin de bu şekilde bir çalışmayla trafik yoğunluğundan kurtulmasını istiyoruz" diye konuştu.

          Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Çetin de, çevre yolu yapılmasıyla ilgili görüşleri dikkate alacaklarını ve bir çalışma yapacaklarını belirterek, trafikte yaşanan sıkıntıları çözmek için görevde olduklarını söyledi.

           Ziyarette Terme Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Uzun da hazır bulundu.
KÖKSAL ÖNER

 

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2015, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER