banner223

TÜRKAV BAFRA ŞUBE BAŞKANI GIYAS VAROL’DAN BASIN AÇIKLAMASI

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Bafra Şubesi Başkanı Gıyas Varol, Vakıf binasında okullarda idareci kıyımı ve yandaş atama ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

TÜRKAV BAFRA ŞUBE BAŞKANI GIYAS VAROL’DAN BASIN AÇIKLAMASI

      TÜRKAV Bafra Şubesi Başkanı Gıyas Varol, “TBMM’de 14 Mart 2014 tarihinde kabul edilen yasa ile dört yıl görev süresini dolduran okul müdür ve yöneticileri 14 Haziran 2014 tarihi itibariyle görevden alındı. Böyle Cumhuriyet tarihinin en büyük okul müdür ve idareci kıyımı gerçekleşti. Bu yüzden Milli Eğitim Bakanlığı bizim gözümüzde Filistinlileri katleden İsrail’den, Türkmen, Alevi, Yezidi demeden insanların kafasını kesen İşid’den farklı değildir. Kabul edilen bu yasadan sonra Milli Eğitim Bakanlığı da müdür avına çıkmış. Ülkemizde 7 bin 500 okul müdürü bir gecede görevden alınmıştır. Görevden alınan okul müdürlerinin büyük çoğunluğu vatanına, milletine, bayrağına ve dini İslam’a hizmeti dava bilmiş İlay-ı Kelimetullah için canını, malını feda etmiş ülkücü yöneticilerdir. Bu yapılan kıyımdan Bafra’da nasibini almış. Değerlendirmeye tabi tutulan 43 yöneticiden, okullarını başarıdan başarıya taşımız 22 okul yöneticisi görevden alınmıştır. Şehide kelle diyenler, bebek katiline sayın diyenler, ayetlerle dalga geçenler, ülkeyi parsel parsel satanlar, terörist heykelinin dikilmesine göz yumanlar tabi ki bu yöneticilerden rahatsız olacaktır. Şimdi buradan puan veren yetkililere soruyorum. Yıllarca okullarını başarı ile yönetmiş, velilerden öğretmenlerden ve okul öğrenci temsilcilerinden tam puan alan okul yöneticilerini nasıl bir kriterle değiştirerek yetersiz puan verdiniz. Yandaş sendikaya üye olmamanın cezası bu mudur? Vatan, millet, bayrak ve din sevgisine sahip olmak kaç eksi puandır? Osmanlıda devşirme yeniçerilere yaptırılan kıyımlar, günümüzde illere ve ilçelere yeni atanan müdür ve şube müdürlerine mi? Yaptırılıyor. Eğitim camiası ne 28 Şubatta, ne 12 Eylül’de böyle bir kıyıma ve zulüme maruz kalmadı. Uygulamaya konulan bu puanlama sisteminin iki temel kriteri vardır. Yandaş olan malum- sene üyesindir. Ya da iktidarın yandaşısındır. Bu sistemde kariyer, liyakat ve yetenek ölçüsü yerini, yalakalık almış. Bırakın okul yönetmeyi sınıf bile yönetemeyenler tek özellikli yandaş olmanın avantajını kullanarak,90-100 puan almıştır” dedi.  

     Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Bafra Şubesi Başkanı Gıyas Varol,” TÜRKAV Bafra Şube Başkanlığı olarak bu hukuksuz kanunsuz ve demokratik olmayan, sosyal barışı bozan, toplumu kutuplaştıran bu uygulamaya karşı  kararlı tavrımız ve mücadelemiz Allah’a, Kur’an’a yemin olsun ki; yılmadan yıkılmadan son nefese kadar sürecek tir. Biz, ülkücüler, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da güçlünün değil haklının yanında, zalimin değil, mazlumun yanında olacağız. Milli şairimiz Mehmet Akif’in dediği gibi;”Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim; Onu dindirmek için, kamçı yerim, çifte yerim! Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım! Herkesin bir hesabı varsa, Yüce yaratıcı Allah(c.c.)’de bir hesabı vardır. Bugün olmazsa yarın kıyamette büyük mahşerde sizlerle mutlaka hesaplaşacağı” diye konuştu.

          NAMIK AZGIN   

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2014, 20:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER