BADMİNTON MİLLİ TAKIMINDAN BALKAN ŞAMPİYONLUĞU

27-29 Ağustos tarihleri arasında, Sırbistan’da yapılan 15 Yaş Altı Balkan Badminton Şampiyonası Perşembe günü yapılan final müsabakaları ile sona erdi.

BADMİNTON MİLLİ TAKIMINDAN BALKAN ŞAMPİYONLUĞU

     27-29 Ağustos 2013 tarihlerinde yapılan Takım müsabakalarında Türk Milli Takımı sırası ile Bosna Hersek'i 5-0, Hırvatistan'ı 5-0,Romanya'yı 4-1 ve Finalde Sırbistan'ı 3-2 yenerek, takım halinde Şampiyon olurken, ferdi müsabakalarda da Türk Milli Takımı 5 Final müsabakasından 3 Şampiyonluk, 4 ikincilik ve 4 üçüncülük elde ederek, toplamda 11 madalya ile toplam 20 madalya'nın yarısından fazlasını almayı başardılar.

    Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Yunanistan, Bosna Hersek, Moldova, Arnavutluk ve Hırvatistan olmak üzere 9 Ülke ve 100'ün üzerinde sporcu, antrenör ve idarecinin katıldığı 15 Yaş altı Balkan Badminton Şampiyonasında takım müsabakalarında şampiyon olan Türkiye'nin yanı sıra ikinciliği Sırbistan elde etti.

    Türk Milli Takımında Uğur Erçetin, Barış Boyar, Şaban Kırcalı, Naim Kaymaz, Mehmet Yanık ve Özgür Potuk milli takım antrenörleri olarak görev yaptılar.  

    Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik alınan başarı ve madalyalar ile ilgili şunları söyle;

    "15 yaş altında yine bütün Balkan ülkelerini yenerek Şampiyon olduk, yine madalyaların yarısından fazlasını aldık, başarılarımız devam ediyor, alt yapıya önem veriyoruz. Milli Takıma sporcu veren bütün antrenörlerimizi sporcuları ile bu mutluluğu paylaşmaları için yurt dışına gönderiyoruz. Bu da antrenör ve sporcularımızı motive ediyor.''

                                                                                                                                     NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER