banner223

GENÇLİK VE SPOR BAKANI KILIÇ, SAMSUN’DA

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda basınla bir araya geldi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI KILIÇ, SAMSUN’DA

       Samsun’a çok sayıda yatırım yapıldığını ve yapılmaya da devam ettiğini ifade eden Bakan Akif Çağatay Kılıç, "Samsun'da şu anda biten yatırımlarımızın bedeli 17 milyon 550 bin lira, devam eden yatırımlarımızın bedeli 211 milyon 900 bin lira, yapılacak olan yatırımların bedeli de 68 milyon lira" dedi.

     Ulusal ve yerel medyada görevli çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Spor Toto Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk ve AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş eşlik etti. 

     Samsun'a yapılan yatırımları açıklamak üzere kente gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yapılan yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda yapılan tanıtım toplantısına çok sayıda gazeteci katıldı.

     Spordaki şiddetle alakalı olarak kendisine yöneltilen soruya Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,"Kulüpler Birliği'nin önümüzdeki hafta kendi arasında toplantısı olacak. O toplantıdan ne çıkacak bir görelim. Çünkü bizim de bu konuyla alakalı bazı düşüncelerimiz var. Herkesin sorumluluk bilinci içerisinde hareket etmesi gerekiyor. Futbolcu kardeşlerimizin saha içerisinde birbirlerine karşı olan davranışları, yöneticilerin basın üzerinden verdikleri demeçler, olumlu katkı yapacağı gibi olumsuz katkı da sağlayabiliyor. Bunların olumsuzları hem sahaya, hem tribüne, kısacası her yere yansıyabiliyor. Artık herkesin dikkat etmesi lazım" diye konuştu.

     Ana gündem maddesini Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın AK Parti Hükumeti döneminde Samsun’a yaptığı, devam eden ve yeni yapılacak projelerin oluşturduğu basın toplantısında Bakan Kılıç,“Bugüne kadar AK Parti Hükümeti döneminde yapılanlar yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.

    Bu zamana kadar Samsun’da maliyeti 17,5 Milyon TL olan 10 proje tamamladıklarını belirten Bakan Kılıç, aralarında yeni yapılan 33 bin kişilik stadyumunda bulunduğu devam eden 11 projenin bedelinin ise 211 Milyon TL olduğunu ifade etti.

    Bakanlığın gelecekte Samsun’da yapacağı projelere de değinen Akif Çağatay Kılıç, bu projelerin de yaklaşık 68 Milyon TL’lik bir maliyete tamamlanacağını söyledi.

   Basın toplantısı boyunca özellikle gençlik merkezlerinin öneminde dikkat çeken Bakan Kılıç, “Gençlik merkezleri, Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak bireylerin yetiştiği ortamlar olacak” dedi.      

    Kılıç, yeni yapılacak projeler arasında gösterilen İlkadım Gençlik Merkezi’nin ise, Samsun’un en büyüğü ve Türkiye genelinde de en iddialı gençlik merkezlerinden biri olacağını söyledi.

    Basın mensuplarıyla sohbeti sırasında bir gazetecinin ‘engelli vatandaşlar için yapılan projeleri’ sorması üzerine cevap veren Bakan Kılıç, tüm projelerin ulaşılabilirlik ve kullanılabilirlik açısından engelli vatandaşların da göz önünde bulundurularak ve onlara uygun şekilde yapıldığını ifade etti.

    Samsunda en önemli yatırımların başında gelen yeni stadyum inşaatının da sorunsuz devam ettiğini kaydeden Bakan Kılıç, bu konuda bir sorun olduğu yönünde ki bilgilerin doğru olmadığını kaydetti. Bakan Kılıç, Samsun'a ayrıca buz pateni salonu yapılacağını da açıkladı. Kılıç, "Samsun büyük işlerin, büyük yatırımların şehri olacak. Samsun, Başbakanımızın da söylediği gibi meşale şehirdir" dedi.
  “ALMANYA’DAKİ MAÇTA YAŞANAN OLAYLAR TÜRKİYE’NİN İMAJINI ZEDELEDİ”

 Almanya’da oynanan Borussia Dortmund-Galatasaray Şampiyonlar Ligi maçında yaşanan olaylarla alakalı da konuşan Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

     "Koskoca stadın içerisinde bir takım yasak ve uygun olmayan hareketler yaşanıyor, hakem de neredeyse mücadeleyi tatil edecekti. Kuralların uygulanması ve uluslararası anlamda ortaya konulan kuralların işletilmesi konusunda bunlar olabiliyor. Dışarıda çok katı olarak uygulanan kuralın Türkiye’deki karşılığının aynı olmaması, ortaya bu görüntüleri çıkartıyor. Dolayısı ile Almanya’da  yaşanan olaylar, Türkiye’nin imajını zedeledi. Sahada yaşanan olaylarla tribünlerde yaşanan olaylar bağlantılıdır. Gerçekten futbolcularımızın, teknik heyetlerimizin ve yöneticilerimizin artık ortamı gerecek değil, sporcu ahlakına uygun olarak barış anlamına gelen kaynaşma yapısına uygun hareket etmesi gerekiyor."

     Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, toplantının ardından salondan ayrılarak partisinin il ve ilçe belediye başkanları ile bir araya geleceği AK Parti İl Binası'na geçti. 

               NAMIK AZGIN 

 

 

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2014, 08:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER