KARADENİZ'DE SOFTBOL HEYECANI

Bakan Çağatay Kılıç; "Alaçam Bayan softbol takımı oyuncularımızın hedeflerine ulaşacağına inanıyorum"

KARADENİZ'DE SOFTBOL HEYECANI

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Samsun Alaçam Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından kurulan, Karadeniz’in ilk bayan Softbol takımının oyuncuları, Türkiye şampiyonalarında başarı gösterip, milli takımda oynamak istiyorlar.

Amerika Birleşik Devletleri’nde popüler olan beyzbol sporundan türeyen softbol, Samsun’un Alaçam İlçesi’ndeki genç kızların ilgisini çekti. Bunun üzerine Alaçam Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, genç kızlar için Alaçam Gençlik Hizmetleri Spor Kulübünü kurdu. 16-20 yaş arası 25 gençten oluşan softbol takımı oluşturuldu.

Amaçlarının softbolu Türkiye'ye tanıtmak olduğunu ifade eden takım oyuncusu Aleyna Şahin, “Softbolu tanıdıktan sonra takımda yer aldım. Bu sporu ilk kez internette görmüştüm. Şimdi ise oynuyorum. Pek çok insan bu sporun ne olduğunu bilmiyor. Beyzbolu filmlerden biliyorlar. Biz de beyzbolu örnek göstererek yaptığımız sporu anlatıyoruz” dedi.

Alaçam Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün açtığı Wushu kursuna giderken Softbol ile tanıştığını belirten bir diğer oyuncu Rabia Dursun ise, “Geçtiğimiz yıl ekim ayında kurulan Softbol takımının oyuncusuyum. Kurulduktan 2 ay sonra Antalya'nın Kemer İlçesi’nde yapılan Türkiye Beyzbol ve Softbol Şampiyonası’na da katıldık. Bu şampiyona bizim için tecrübe oldu. Takıma katılmadan önce Softbolu hiç duymamıştım. Hocalarım 'yaparsın' deyince başladım ve güzel de oldu. Softbolda milli olmak, beden eğitimi öğretmenliği okumak istiyorum. Bana çok büyük katkısının olacağını düşünüyorum. Devam edeceğim, bırakmayacağım. Bu spora kardeşimle geliyorum spora, ailem da çok destek veriyor. Bu sporu Alaçam'a kazandıran Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a çok teşekkür ederiz. Maçlarda derece elde ederek teşekkürlerimizi daha iyi sunacağız" diye konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç; başarı için her türlü imkanı sağlıyoruz"

Alaçamlı  Softbol oyuncularını gösterdiklerini cesaret ve azimden dolayı tebrik eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Karadeniz Bölgesinde bir ilke imza atan genç kızlarımızın hedeflerine ulaşması için her türlü imkanı vereceğiz. Sporcularımızın hedeflerine ulaşıp, Milli Takıma  gireceklerine  inancım tam" şeklinde konuştu. Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erkek olsun, kız olsun gençliğimiz her alanda olduğu gibi spor branşlarında da başarılı işlere imza atıyorlar. Uluslararası olimpiyatlarda kadın sporcularımız elde ettiği başarılarla bizi gururlandırıyorlar. Daha fazla genç kızımızın  sporla uğraşmasını  istiyoruz. Hizmete açtığımız yüzlerce tesiste rahatlıkla herkes spor yapabilir. Her türlü alt yapıya sahibiz."​

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2016, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER