banner221

TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDAN İKİ MADALYA İLE BAFRA’YA DÖNDÜLER

Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun 2015 Yılı Faaliyet Programında yer alan Para-Taekwondo Türkiye Şampiyonası 22 Mart 2015 tarihinde Ankara'da yapıldı.

TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDAN  İKİ MADALYA İLE BAFRA’YA DÖNDÜLER

                           NURİ ÇAKIR, TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ

         Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şubesi üyesi engelli Nuri Çakır, 22 Mart 2015 tarihinde Ankara’da yapılan Para Taekwondo da Türkiye üçüncüsü oldu.

         Aldıkları iki madalya ile Bafra ya dönen  sporcular, antrenör Ali Deliduman, Telekom Müdürü Kürşat Gencer ve İlçe Sağlık Müdürü  Aytaç Akın  ile  birlikte  Bafra Kaymakam Halis Arslan’ı ziyaret ettiler.

        Arslan,” Türkiye tekvando federasyonunun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Para-Tekvando Türkiye Şampiyonası 22 Mart 2015 günü Ankara’da yapılmış, buradaki turnuvada Bafralı tekvandocular iki üçüncülük elde ederek, 2 madalya ile ilçemize döndüler, Sporcularımızı kutluyorum  ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.
                                    ‘İLİMİZE  İKİ MADALYA KAZANDIRDINIZ’
        Kısa süre içerisinde elde edilen iki Türkiye 3.’lüğünün büyük bir başarı olduğunu, bu başarılarından dolayı iki sporcumuzla gurur duyduğunu belirten Bafra Kaymakamı Halis Arslan, “Kendilerini başarılarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Her iki tekvandocumuzdan bundan sonraki müsabakalarda ilimizi temsilen daha başarılı olarak, altın madalya almalarını arzu ediyorum. Bu madalyonun rengi değişmeli. Bunu da inanıyorum ki antrenörünüzün nezaretinde daha çok çalışarak elde edeceğinize inanıyorum. Siz birer engelli olarak oturmayıp yan gelip yatmayıp, Bafra’mıza hatta ilimize iki madalya kazandırdınız. Ben de Bafra Kaymakamlığı olarak sizlere teşvik maksatlı ödül vereceğim. Burada hep birlikte şunu gördük, demek oluyor ki engelli kardeşlerimizin başaramayacağı bir şey yok. Yeter ki azim etmek, istemek, arzulamak ve bu işe yüreğini koymak. İşte siz bunu başardınız bu başarınız diğer engelli kardeşlerimize de inşallah örnek teşkil eder” diye konuştu.
                                    ‘ALINAN BAŞARI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’
         Ankara İsmet Irza Spor Salonunda yapılan müsabakaların ilkinde 75 kiloda Nuri Çakır yarı finalde Kocaeli bölgesinden karşılaştığı rakibine yenilerek 3’ncülük ile yetinilirken,  diğer yandan da 3’ncülük madalyası elde eden Erkan Karaca’da yarı finalde rakibine mağlup olunca, 3’ncülük madalyasında kaldı.  

         Erkan Karaca müsabaka öncesi tartıda 67 kilo olarak çıktı. Aslında Erkan Karaca’nın 61 kiloda maça çıkması gerekirken, kilosunun fazlalığından 75 kilo ağırlığındaki rakibi karşısında maç yapmak zorunda kaldı.

         Biz her iki sporcumuzu da gönülden tebrik ederken, 4’ncü Kademe baş antrenör, milli ulusal hakem 4’dan siyah kuşak sahibi  olan Ali Duman’da elde edilen başarının kendileri açısından çok önemli olduğunu söylerken,  antrenör  Ali Deliduman, her iki sporcunun da bu spora 3 ve 6 ay arasında başladıklarını, kısa dönem içerisinde kazandıkları 3’ncülük madalyalarının kendisini çok duygulandırdığını söyledi. 

        KÖKSAL ÖNER  
 

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2015, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER