DÜNYA EMZİRME HAFTASI VE ANNE SÜTÜ

Bafra Kaymakamlığının hazırlayıp sunduğu Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının desteklediği, '’Bakıma Muhtaç Bireylerin yaşam kalitesini artırma Projesi’ tüm hızıyla devam ediyor.

DÜNYA EMZİRME HAFTASI VE ANNE SÜTÜ

       Proje kapsamında eğitim alan 56 bayan öğrenciye, hasta ve yaşlı bakımı eğitiminin yanı sıra, 6 aylık dönem süresince, toplum için önem arz eden farklı  eğitimlerin de verilerek, öğrencilerde farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor.

       1-7 Ekim tarihleri arasında, dünya Emzirme haftası ve Anne Sütü, haftası dolayısı ile Bafra Toplum Sağlığı  Merkezi bünyesinde, Eğitimci Hemşire Filiz Erdoğan tarafından, 56 bayan öğrenciye yönelik,  Emzirme, bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için en uygun beslenme yöntemleriyle ilgili bilgilendirme yapıldı.
       Bafra Toplum Sağlığı  Merkezi bünyesinde, Eğitimci Hemşire Filiz Erdoğan," Anne Sütü bebeğimizin yaşamında doğumundan sonraki beklide en büyük mucizedir. Ona yaşamındaki en iyi başlangıcı sağlamaktadır. Dünyada her yıl 1 milyondan fazla bebek ve çocuk anne sütü ile beslenemediği için ishal, solunum yolu enfeksiyonları ve benzeri diğer enfeksiyonlardan dolayı kaybedilmektedir. Bebeğinizi doğumdan itibaren 6 aylık olana kadar  tek başına anne  sütü  ile beslenmesi  ve   sonrasında   ise;  ek besinlerle  birlikte olmak  şartıyla,  en     az  2  yaşına   kadar  da   anne  sütü  ile   beslenmeye   devam   ettirilmesi, tüm Sağlık Otoriteleri  tarafından  da önerilmektedir" dedi.

     Yaklaşık yarım saat süren eğitim programından sonra proje koordinatör yardımcısı Cemalettin Cankurt ve Eğitimci Fatma Aksakal projeye katkılarından dolayı  eğitimcilere ve kurum yetkililerine teşekkür ettiler. 

                                                                                                                                                                              NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER