THK BAFRA ŞUBESİNDEN KURBAN DERİSİ AÇIKLAMASI

Türk Hava Kurumu (THK) Bafra Şubesi Başkanı Salih Zeki Nayır, THK tarafından bu yıl da Kurban derisi toplanacağını bildirdi.

 THK BAFRA ŞUBESİNDEN KURBAN DERİSİ AÇIKLAMASI

     Türk Hava Kurumu(THK) Bafra  Şube Başkanı Salih Zeki Nayır, " Türk Hava Kurumu olarak Kurban Bayramınızı kutluyoruz. Türk halkının 1925 yılından beri desteğini esirgemediği Türk Hava Kurumu, ülke Havacılığımızın gelişmesi için Kurban Derisi toplamaya devam edecektir. Türk Hava Kurumuna bağışladığınız Kurban derisinin tamamı gençlerimize daha iyi bir gelecek bırakmamıza katkı sağlayacaktır.  THK'nin yardım toplama faaliyetlerini yasaların verdiği yetki kapsamında gönüllülük esasına göre devam edecek" dedi.

     THK Bafra Şube Başkanı Salih Zeki Nayır, THK'nın devlet bütçesinden yardım almadan faaliyetlerini sürdürdüğünü ve bu faaliyetleri sürdürebilmesi içinde yasaların THK'ya verdiği yetki kapsamında bağış ve yardım almaya devam edeceklerine  kaydetti. Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte bağışlanan kurban derilerini toplamada serbest olduklarını ifade eden THK Bafra Şube Başkanı Salih Zeki Nayır, "Eskiden bu deri ve filtreler THK, Kızılay, Sosyal yardımlaşma vakfı, Diyanet Vakfı ve Çocuk Esirgeme Kurumu arasında pay ediliyordu. Bu  durum  yürürlükten kaldırıldı. THK zaten dernek statüsüne alınmıştır.  Bakanlık  Kurulu  kararıyla izin almadan yardım toplayan derneklerden sayılmaktadır" dedi.

      Her yıl olduğu gibi bu yılda bağışlanan kurban derisi, fitre, zekât ve  bağışları  toplamaya devam edeceklerinin altını çizen Nayır, yardımda bulunacak vatandaşlara, THK amblemi olan görevlilere bağışların yapılması uyarısını yaptı.

      THK Bafra Şube Başkanı Salih Zeki Nayır," Türk Hava Kurumuna bağışladığınız deriler; orman yangınlarını havadan söndürmeye, yaralı, hasta ve organ nakline, yarının güvencesi olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilmesine, havacılık sanayinin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Sizde Kurban derilerinizi Türk Hava Kurumuna bağışlayarak havacılığımızın gelişmesine katkıda bulunun. Yardımlarınızın son kuruşuna kadar ülkemiz ve geleceğimiz için harcanacağından şüpheniz olmasın. İçiniz rahat olsun ve yaptığınız hayırın yerini bulduğundan emin olun. Lütfen bağışladığınız her deri için görevlilerden mutlaka makbuz isteyiniz" diye konuştu.  

                                                                                                                                                                       NAMIK AZGIN  

     

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER