BAFRA OSB’DEKİ HACİZLER VE İCRALAR KALDIRILDI

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, düzenlediği basın toplantısında, Bafra OSB’deki hacizlerin ve icraların kaldırıldığını söyledi.

 BAFRA OSB’DEKİ HACİZLER VE İCRALAR KALDIRILDI

         Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar," Bafra Organize Sanayi Bölgesi eski müteahhidi olan Ahmet Sezgin beyefendi ile 840 bin TL bedelin çok yüksek olduğunu ve biraz düşürülmesi gerektiğini görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmelerimiz devam ederken, Olay gazetesinde arkadaşlarımız konuyu bize sormadan haber yaptılar. Keşke konuyu bizimle görüşmüş olsalardı, bu konuyu çözme noktasında olduğumuzu onlarda öğrenmiş olacaklardı. Sonuç itibariyle, geçen hafta pazartesi günü Ahmet Sezgin bey ve Avukatı ile Bafra Kaymakamlığında toplantı yaptık. Bafra Kaymakamımız Ali Katırcı, Bafra Belediye Başkanımız Zihni Şahin'in katılımıyla, toplantı neticesinde kendisine 430 bin TL Ödeme yaptık. 430 bin TL ödedikten sonra kalan borcumuzu da, gelecek yıl ödemek şartıyla anlaştık" dedi.

  "BAFRA TAPU MÜDÜRLÜĞÜNDEKİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDEKİ HACİZLERİN TAMAMI KALDIRILDI"

     Bafra Organize Sanayi Bölgesindeki mevcut birinci parseldeki bütün haciz arsalar üzerindeki haciz oradaki yatırımcıları zor durumda bıraktığını belirten Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, "Daha önce tapuyu hak edemeyenler tapuyu alamıyorlardı. İnsanlar ticaretini devam ettirecek, ipotek verecek, kredi kullanacak, bu konuda sıkıntı olmuştu. Basında çıkan Bafra OSB'deki arsaların haciz olayı, buraya gelen yeni yatırımcıları da özellikle, buradan itti. Yani burada cazibe unsuru olarak görülmedi. Bunun önemi bizim için bugün itibariyle, Bafra Organize Sanayi Bölgesi Müdürümüz beni aradı. Bugün itibariyle Bafra Tapu Daire Müdürlüğündeki Organize Sanayi Bölgesindeki hacizlerin tamamı kaldırıldı. Artık Organize Sanayi Bölgesinde Tapuyu hak eden herkese tapusunu verebiliyoruz" diye konuştu.

               "BİZİM HEDEFİMİZ ŞU, BAFRA OSB'NİN ARTILARINI ARTIRMAK, EKSİLERİNİ DE AZALTMAKTIR"

     Kısmi bedelsiz olmadan önce 250 bin TL'ye verdikleri 10 dönüm parseli, şuanda 60 bin TL'ye tahsis ettiklerini belirten Bafra TSO Başkanı Göksel Başar,"Kısmi bedelsizden dolayı bu ara görüşme yaptığımız firmalar var. Hatta bir firmaya tahsis yaptık. Bafra Organize Sanayi Bölgesinin internet problemini çözdük. Bizim hedefimiz şu Organize Sanayi Bölgesinin artılarını artırmak, eksilerini de azaltmaktır. En kısa zaman içerisinde, Bafra Organize Sanayi Bölgesinin etrafını tel örgüye alıp nizamiye yapacağız. Bafra Organize Sanayi Bölgesindeki hacizler ve icralar kaldırılmıştır" şeklinde konuştu.

                                                                                                                                                                                NAMIK AZGIN

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER