İSTANBUL BAF-DER'DEN MUHTEŞEM ŞİİR DİNLETİSİ

26 Temmuz 1989 tarihinde, İstanbul'da yaşayan Bafralılar tarafından kurulmuş ve Genel Merkezi İstanbul Kadıköy olan BAF-DER(Bafralılar Derneği)nin"Şiir Dinletisi"muhteşemdi.

İSTANBUL BAF-DER'DEN MUHTEŞEM ŞİİR DİNLETİSİ

26 Temmuz 1989 tarihinde, İstanbul'da yaşayan Bafralılar tarafından kurulmuş ve Genel Merkezi İstanbul Kadıköy olan BAF-DER(Bafralılar Derneği)nin"Şiir Dinletisi"muhteşemdi.

İstanbul Caddebostan Kültür Merkezi'nde(CKM)düzenlenen Şiir Dinletisi'nin gerek Bafra ve Samsun'dan gerekse de İstanbul ve diğer yerlerden renkli simaları vardı.

Bu katılımcılardan birisi de Bafra KÜSADER Başkanı, şair, yazar ve emekli eğitimci Gülseren Akdaş idi.

Başkanlığını Hasan İçten, 2. Başkanlığını Bafralı Av. Dilek Kiraz, Genel Sekreterliğini Fatih Kazım Kuruçaylı, Saymanlığını Suat Yırtıcı ve üyeliğini de Hamdi Bahir Pınar'ın yaptığı İstanbul  Baf-Der Yönetim Kurulu ile yine Genel Merkezi İstanbulKadıköy'de bulunan Gönüllü Evi'nin birlikte düzenlediği 2."Şiir Dinletisi"ne katılanlar ise şöyle:

Bafra'dan şair, yazar, emekli öğretmen ve Küsader Başkanı Gülseren Akdaş, İstanbul'dan şair, söz yazarı Tekin Gönenç, şair Cemalettin Taşcıoğlu, şair ve Şiir Dinletisi Komite Başkanı Ahmet Ötken, Gönüllü Evi Başkanı bayan Tunay Soydan, Baf-Der Kadıköy Yönetimi'nden Ömer Çetinoğlu, Sabri Asan, Kahve Dünyaları Operasyon Müdürü ve Gülseren Akdaş'ın oğlu Erkut Akdaş, Bafra Küsader İstanbul Sorumlusu Ayser Bektaş ve kızı, Küsader İstanbul Tiyatro Sorumlusu Uğur Ormantepe, Küsader Üyeleri Mustafa Gürcan, Kutsal Çakır, Soner Genç, Samsunlu şair İbrahim Coşar ve İstanbul Bostancı Gönüllü Evi Üyeleriyle kalabalık bir şiirsever topluluğu katıldı.

Bafra Küsader Başkanı Gülseren Akdaş"Bir gün tiyatronun tüm ışıkları sönecek ve tiyatro perdesi sonsuza dek üzerimize kapanacak. İşte o zaman giderken, tüm üzüntülerimizi yanımda götürerek size sadece kahkahaları bırakacağım. Nejat Uygur Usta'mızın ruhu şad olsun"diyerek"Şiir Dinletisi"ne başladı.

Dinleti'nin başlamasıyla birlikte,"Küsader Etkinlikleri Slayt Sunumu"yapıldı. Slaytta Bafralı şair ve yazarların yapmış oldukları şiir dinletileri ve etkinliklere yer verildi.

"Şiir Dinletisi'nde sıarasıyla şu şiirler seslendirildi:

"Tarih Kokan Samsun'un- Ne güzeldir bizim Baframız-Al bu  ömrüm senin-Gelecek günler-Bir gece ansızın-Anlat mesela-Yürek penceresi-Sen mi çaldın gecelerden-Sahipsiz düşler-Yine ağladı analar-Öteki Anadolu-Kaç bahar kaldı ömründen-Sabahı yaşamak-Bir garip adam gördüm-Bir çift mavi göz-Bu vatan toprağında- üç fidandı soldular-"Kadına yapılan her türlü şiddete hayır"diyen, Halim Akın'ın"Kadın"ve Oktay Zerrin'in"Dost Meclisine Siz Sefa Geldiniz"adlı şiiri ile"Şiir Dinletisi"sona erdi.

İstanbul BAF-DER Başkan Yardımcısı, Bafralı Av. Dilek Kiraz, mazereti nedeniyle dinletiye katılamadı ancak bir paylaşım sitesinden,  tüm İstanbul'daki ve diğer şehirlerdeki Bafralı şiirseverleri, Bafralı şair, yazar ve emekli öğretmen, KÜSADER Başkanı Gülseren Akdaş'ı bu dinletide yalnız bırakmamaları konusunda paylaşımlarda bulundu.

Ayrıca Av. Dilek Kiraz, hemşehrisi Bafralı Gülseren Akdaş'ı gönderdiği çiçekleri ve mesajlarıyla onore etti.

Diğer yandan,"Şiir Dinletisi"ne, merhum besteci Avni Anıl'ın söz yazarlarından ve "Yağmur Duası"adlı şarkının söz yazarı, şair Tekin Gönenç de İstanbul'dan katılan şairler arasındaydı.

İstanbul'dan Cemalettin Taşkınoğlu, İstanbul Gönüllü Evi ve Şiir Komitesi Başkanı, Deniz Emeklisi, şair Ahmet Ötken dinletiye renk ve onurkatan isimler oldu.

İstanbul Üsküdar, Tevfik Paşa Korusu'nun içersinde yer alan Tevfik Paşa Konağı'nda, Bafra KÜSADER Başkanı Gülseren Akdaş, BAF-DER 2. Başkanı, Bafralı Av. Dilek Kiraz, Ömer Çetinoğlu ve eşi Fatma Çetinoğlu ile nezih ve seçkin bir mekanda, şair, yazar ve sanatçılar bol sobetli ve yemekli bir gece geçirdiler.

Ayrıca Şiir Dinletisi ve gecenin onuruna, Bafra Küsader Başkanı, şair, yazar ve emekli eğitimci Gülseren Akdaş'a, bir şalın üzerine okunmuş, şık bir nazarlık hediye edildi.

Kısacası duygu yüklü, güzel, İstanbul ve Bafra şiir ve gönül dostluğunun zirve yaptığı muhteşem bir"Şiir Dinletisi"ne İstanbul BAF-DER ve Bafra KÜSADER ile İstanbul Gönüllü Evi Merkezi ve tüm üyeleriyle sanat dostları unutulmaz bir etkinliğe başaryla imza attılar.

Biz de gerek Bafralı gerekse de İstanbullu ve İstanbul'daki Bafralıları bu güzel etkinliğe yaptıkları katkı ve başarıdan dolayı kutlarız.

Haber: Oktay ZERRİN- Bafra

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER