MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM İÇİN E-MATERYAL HAZIRLAMA PROJESİ TAMAMLANDI

Türkiye’de mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılması hibe programı kapsamında yürütülen 'Mesleki ve Teknik Eğitim için e-Materyal Hazırlama Projesi'nin kapanış programı, Bafra Belediyesi Ali Kale Turistik Tesislerinde yapıldı.

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM İÇİN E-MATERYAL HAZIRLAMA PROJESİ TAMAMLANDI

      Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi’nin hazırladığı, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ile Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi'nin ortak olarak destek verdiği proje ile Türkiye’de mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılması hibe projesi tamamlandı. 

     Öğrenci ve öğretmenlere destek verilen projede, mesleki ve teknik derslerin öğrenme ortamlarının zenginleştirilmesi, öğrenme kolaylığının sağlanması amacı güdüldü. İnternet ortamından da herkesin kullanımına sunulacak olan bu e-materyaller, işitme engelliler için işaret diliyle de desteklendi.

      Projenin kapanış toplantısına; Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Metin Yavuz, Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Ünal Kurt, Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gençay, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, işletmeciler ve öğrenciler katıldı.

       Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gençay yap tığı konuşmada, “Ülkemizin sürdürülebilir ekonomik ve sosyal gelişmesini sağlayabilmesi, küresel rekabette yerini alabilmesi, eğitime ayrılan kaynakları daha verimli ve etkin kullanabilmesi için temel dayanak noktası, eğitim sisteminin tüm süreçlerinin kaliteye dayalı hale getirilmesidir. Türkiye’nin nitelikli insan gücü ihtiyacı düşünüldüğünde, mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılmasına yönelik olarak yapılacak çalışma ve stratejilerin ne derece önemli olduğu büyük bir önem kazanmaktadır. Bu nedenle, mesleki ve teknik eğitim içerisinde bulunan dinamik yapının sürekli ve etkili bir şekilde gösterilmesi, çağa ayak uydurması, teknolojik altyapının güçlendirilmesi, dünyadaki gelişmelerin yakından izlenerek içselleşmesi zorunluluktur” dedi.

        Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitiminin kalitesinin artırılması hibe projesinin koordinat örü Ayşe Çakıroğlu Yardım, proje çerçevesinde mesleki okulların kalitesinin artırılması için yeni teknikleri uygulamalı olarak yaptıklarını ifade etti.

        Bafra TSO Başkanı Göksel Başar ise,”Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığının sahipliğinde ve Milli Eğitim Bakanlığının faydalanıcı olduğu Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin kalitesinin artırılması hibe programı çerçevesinde, Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ve Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ile Bafra Ticaret ve Sanayi Odası olarak, paylaşı olduğumuz mesleki ve teknik eğitimi için bu proje, Avrupa birliğinden 22.221,12 Euro destek almıştır. Biz, bu konuda mesleki eğitimine çok önem veriyoruz” dedi.

         Ekonomiye bütün bilgilerin inovasyon’dan geçtiğini belirten Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Metin Yavuz ise, step politikası hakkında bilgi verdi.

        Konuşmalardan sonra projeye destek veren herkese okul yetkilileri tarafından plaket takdim edildi. Proje kapanış toplantısı yemekle sona erdi.

                NAMIK AZGIN 

            


Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 18:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER