Öğrencilere Bağımlılık Yapan Maddeler Anlatıldı

Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve Çocuk Şube Büro Amirliği tarafından hazırlanan 'Uyuşturucu ve Bağımlılık Yapan Maddeler Projesi' çerçevesinde öğrencilere seminer verildi.

Öğrencilere Bağımlılık Yapan Maddeler Anlatıldı

    Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde yapılan seminer ve ödül törenine; Bafra İlçe Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra ilçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra ilçe Emniyet Müdür Yardımcısı Abdurrahman Mangan, Samsun KOM Şube Müdür Yardımcısı Tolga Bostancı, Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra ilçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Büro Amiri Mahmut Kurt, Bafra ilçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uzm.Dr.Ebru Kaynar Tunçel, okul Müdürleri,öğretmenler ve çok sayıda lise öğrencileri katıldı.

     Proje kapsamında, Bafra 'da eğitim-öğretim gören 6 bin 345 öğrenciye uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili seminer verilerek hedeflenen toplam 19 seansın, 15.si bugün gerçekleştirildi. Proje ile ilgili 6 bin 450 broşür ve 160 sticker dağıtılan çalışmalarda, Bafra'da öğrencileri uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddelerden uzak tutmak hedefleniyor.

    Seminer öncesi bir konuşma yapan Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, öğrencilere uyuşturucu konusunda uyarılarda bulundu.

    Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı,"Sizler, anne ve balarınızın gözü gibi baktığı, milletimizin size 'geleceğimiz' olarak gördüğü insanlarsınız. Kendinize haksızlık etmeyin ve kendinizi önemseyin çünkü bizler sizleri önemsiyoruz. Anne-babalarınız sizleri önemsiyor. Tabii ki bu yaşlar, ayaklarınızın üzerinde durma dönemleriniz. Daha özgür, daha hareketli, daha canlı, daha heyecanlı oluyor ama bunlar yaşınızın gereği olan şeyler. Bu noktada sizlere yapılan tavsiyeler yol göstermeler, hayatın gerçeklerini göstermelerine, çevrenizin, anne-babanızın söyledikleri gerçekten çok önemli. Bu diyalogu iyi kurabildiğiniz nispette sizler de 30'lu, 40'lı yaşlara geldiğinizde, birer anne-baba olduğunuzda, sizden sonra gelenlere hayatın gerçeklerini anlatacaksınız. Bugün burada anlatılacaklarla 'bunu yapmayın' deme şansları var. Sizi bir şeye zorlayamıyoruz. Ama bu hayat sizin. Nasıl bir yaşam istiyorsunuz? Kalitelimi olsun, yoksa bu tür sıkıntılarla 40'lı, 50'li yaşlardan sonra hastanelerde mi boğuşacağınız bir hayat olsun. Buna siz karar var" dedi.

     Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı, konuşmasının ardından, projeyi hazırlayan Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü  Çocuk Şube Büro Amiri Mahmut Kurt, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Başpolis Metin Cabbar, Toplum Destekli Polis Büro Amirliği Polis Memuru Mustafa Sürmeli ve projede sunum yapan Samsun KOM Şube Müdürlüğü Polis Memuru  Yavuz Alp'e plaket takdim etti.

      Samsun KOM Şube Müdürlüğü Polis Memuru Yavuz Alp, öğrencilere ‘Uyuşturucu ve Bağımlılık Yapan Maddeler' konulu seminer verdi.

      Seminerde, madde bağımlılığının zararları, bağımlılık yapan maddeler, uyuşturucu madde kullanımının insanları nasıl etkilediği, uyuşturucu madde kullanan kişilerdeki davranış değişiklikleri, uyuşturucu madde kullanımından korunma yolları ve bağımlılıktan kurtulmak için ne yapılmalı konularında bilgi aktarıldı.

          "MADDE KULLANMAK TERÖRE DESTEK VERMEK DEMEKTİR" 

      Samsun KOM Şube Müdürlüğü Polis Memuru Yavuz Alp,"Madde bağımlısı madde alabilmek için parasını bitirir. Parayı bitiren kişi yakınlarını kandırmaya başlar. Günü kurtarmak adına hırsızlık yapmaya başlar. Madde temini adına suç işlemeye zorlanır. Madde bağımlılığı ömür boyu süren bir hastalıktır, tam olarak iyileşmez ama düzelir. Kişi kendini maddeyi bırakmaya hazır hissetmelidir. Uyuşturucu veya uyuşturucu madde kullanan kişi, hakkında kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alarak, kabul etmek veya bulundurmaktan dolayı soruşturma başlatılmadan önce resmi makamlara başvurarak tedavi ettirilmesini isterse, cezaya hükmolunmaz" diye konuştu.             NAMIK AZGIN   

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER