Semerkad Vakfı'nın Kermesi Dualarla Açıldı

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarına hayır ve hizmet amaçlı çalışmalar sürdüren Semerkand Vakfı Bafra Şubesi’nin düzenlediği kermes dualarla açıldı.

Semerkad Vakfı'nın Kermesi Dualarla Açıldı

     Kermes açılışına katılan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, kermesin bol kazanç getirmesi ve hayırlara vesile olması dileklerini iletti.

     Semerkand gönüllülerinin el emeği göz nuru ürünlerinin satışa çıktığı, damaklara ve gözlere hitap eden çok çeşitli el yapımı yemeklerin bulunduğu hayır kermesi,  Tekel Caddesi Tekel Binası bahçesinde açıldı. 

     Kermesin açılış kurdelesini Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş, Fatih Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği (FES-DER) Bafra Şube Başkanı ve Semerkand Bafra Şube Başkanı Mustafa Aral, TÜMSİAD Bafra İlçe Temsilcisi Sedar Erdoğan, Eğitim –Bir-Sen Bafra ilçe Başkanı Hamdi Yıldız, Bafra 75.Yıl Huzurevi Müdürü Mustafa Erdoğan, Semerkand gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı.
      Kermesin açılışında bir konuşma yapan Fatih Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği (FES-DER) Bafra Şube Başkanı Mustafa Aral, derneğin amacının ihtiyaç sahiplerine ve öğrencilere yardım etmek olduğunu, bundan sonra da bu tür kermesleri daha fazla düzenleyeceklerini söyledi.

     Semerkand Vakfı Bafra Şubesi yetkililerinden Hayrullah Gürgen ise,"Dünya işlerinde kar, zarar hesabı vardır. Dünya işlerinde kar zarar işleri hesabı olduğu gibi, ahiret içinde de bir kar zarar hesabı var. Ahiret işinin en karlısı Ümmet'i Muhammed'e, hizmet etmektir. Efendimiz (s.a.v.) buyuruyorlar ki; "Bir müslümanın, bir insanın sıkıntısını gidermek için yürümek, mescid-i nebevide, bir aylık itikâftan sayılır." Bu Semerkand Ümmeti Muhammed'e hizmet için kurulmuştur. Ümmeti Muhammed'in imanına, dinine, ümmeti Muhammet'in tövbesine hizmet için kurulmuştur. İnşallah bu kapı tövbe kapısıdır. Bu kapıda hizmet etmek, ümmeti Muhammed'in kapısına hizmet etmektir" dedi.    

      Derneğin kurulmasında ve çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür eden Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "İnsanların en hayırlısı, insanlara en çok hizmettir' anlayışıyla, yapılan bu hizmetlerden dolayı, katkı sağlayan ve emek veren herkesi tebrik ediyorum" dedi.
      Kermeslerin önemini anlatan Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş daha sonra dua etti. Duadan sonra ise kermesin açılışı yapıldı. Kermes 20 gün açık kalacak.

            NAMIK AZGIN 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER