Özel Bafra AK Okullarına Muhteşem Açılış Töreni

Özel Bafra AK Okulları; Bafra ilçesi Alparslan Mahallesi, Muratpaşa Sokak No:50 adresindeki okul yerleşkesinde düzenlenen törenle açıldı.

Özel Bafra AK Okullarına Muhteşem Açılış Töreni

Özel Bafra AK Okulları açılış törenine Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Bafra İlçe BaşkanıTuncay Yurduseven, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, Bafra İlçe Milli Eğitim eski Müdürü Samsun İlkadım KYK Müdürü Ömer Yayla, Şube Müdürleri, İşadamları, Belediye Meclis Üyeleri, Okul Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Veliler katıldı.

Özel Bafra AK Okulları Müdürü Hasan Fahri Alemisoğlu yaptığı konuşmada; “Ezberlemeyi değil, araştırmayı seven, Kişisel hak ve özgürlüklerini koruyabilen, Kendi ayakları üstünde durabilen, Güçlükler karşısında yılmadan, çalışkan ve sorumluluk sahibi olan, en az bir yabancı dili mükemmel düzeyde konuşabilen, Bilimsel düşünceye sahip olan öğrenciler yetiştirmek istiyoruz. AK Okulları milli değerleri önemsediği kadar, evrensel niteliğe de sahiptir. Bu değerler ışında bilimsel, sosyal ve kültürel yapıya uygun eğitim modelini sürekli geliştirecektir” ifadelerini kullandı.

Hasan Fahri Alemisoğlu; “Değerlerimiz açısından sevgi, saygı, hoşgörü ve güvene dayalı iletişim ve yine vicdan sahibi özgüveni yüksek bireyler, toplumun ahlaki, hukuki ve kültürel değerlerine saygılı bireyler, geleceği inşa edece ve farklılık yaratacak gençler yetiştirmek istiyoruz. Millete bakış açımız, öğrenme merkezli yaklaşımımız, sorgulamaya dayalı öğrenme, alanlar arası planlama ve uygulama, Bireysel özelliklere uygun programlar, proje temelli eğitim çerçevesinde öğrencilerin taratıcı düşünce becerilerini geliştiren yaşamla ilişkilendiren ve her bireyin öğrenme süreçlerindeki farklılığı dikkate alan, farklı öğrenme biçimlerini destekleyen, yabacı dilde kendini ifade edebilme becerisini geliştiren eğitim sistemi modelidir. Değerli misafirlerimiz; Eğitim Kurumumuz 22 öğretmen ve yöneticileriyle, yardımcı personeliyle tüm Bafra halkına hizmet verebilecek kapasitededir. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Amerikan Kültür Kolejleri Türkiye Koordinatörü Turgut Ergin yaptığı konuşmada; “Eğitimciler olarak eleştirme stratejisine sahip değil, değiştirme stratejisine sahibiz. Bu anlamda Samsun’da açılması gereken bir okulu; geçmişte 6 yılı birlikte paylaştığımız Bafra’da öğretmenlik yapan 3 arkadaşımla beraber burada açmaya karar verdik. Başkalarının peşinde giden değil, başkalarını peşinde sürükleyen çocuklar yetiştirmemiz gerekiyor. Ulu Önder Atatürk’ün de söylemiş olduğu gibi; fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek hepimizin görevidir. Geleneklerine bağlı, geçmişinden ders çıkaran, geleceğe ışık tutacak nesiller yetiştirmek bizlerin görevi. Bu anlamda Bafra AK Okulları sadece Bafra’da veya Samsun’da başarılı olma hedefi olan öğrenciler değil, dünya çocuğu, en az iki dil bilen, kendini her platformda ifade edebilen çocuklar yetiştirme gayesindeyiz. Bizleri tercih eden bütün velilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonrası için Bafra’ya güzel şeyleri sunacağız. Eğitimin farkındalığını ortaya koyacağız. Türkiye’de başarısından söz ettiren çocuklar yetiştireceğiz. Eğitim; Veli, Öğrenci ve Öğretmen işbirliği ile oluyor. Bu anlamda velilerimizin de her zaman bizim yanımızda olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘Biz bizden sonraki nesilleri doğru yetiştirmek zorundayız’ diyen Turgut Ergin; “Daha dün yaşamış olduğumuz sıkıntıların birçoğu kendini ifade etme güçlüğü çeken, akademik olarak birşeyleri başardığını hisseden, oysa başkalarının peşinde giden nesillerin zorluklarını yaşadık bu ülkede. İnşallah bundan sonraki dönemde bizler yetiştirdiğimiz nesillerle Vatanını, Milletini seven, bayrağına sahip çıkan manevi değerlerinden uzaklaşmayan nesillerle bu toplumu oluşturmak zorundayız. Bundan sonraki dönemde farkımızı, eğitim kalitemizi inşallah en üst seviyeye taşıyacağız. Gelecek nesilleri yetiştirmede hepimiz örnek teşkil edeceğiz. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu da yaptığı konuşmada; “Çok kıymetli davetliler, sevgili meslektaşlarım, çok sevgili öğrenciler; Milli Eğitim Bakanlığı olarak resmi yada özel öğretim kurumlarının hepsi bizim bünyemizde olan okullar. Hepsinin temel amacı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temel ilkelerine bağlı bireyler yetiştirmek. Bu bireyleri yetiştirirken başkalarının yüzüne bakarak değil, bizim okullarımızda milli ve manevi değerlerimize sahip, hiçbir zaman vatanına hiçbir şekilde hainlik yapmayacak bireyler yetiştirmektir. Eğer devlet okullarındaki bu beklentimizi özel okullarımızdan da bekliyoruz. Tüm okullarımız vatanına milletine bağlı bireyler yetiştirdiği sürece hiçbir şekilde vatan haini yetiştirmediği sürece hep beraber Türk Milli Eğitimini en üst seviyeye çıkarma yolunda beraber yürüyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bafra AK Okullarında inşallah Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Cumhuriyeti Bayrağını, vatanını ve milletini seven hiçbir şekilde de bu ülkemize hainlik yapmayacak bireyler yetiştireceğine inanıyor. İnşallah Bafra Eğitimine yeni bir soluk, yeni bir yüz olacağına inanıyorum. İnşallah ilçe eğitimimize hayırlı olur temennisiyle saygılar sunuyorum.

Konuşmaların ardından Özel Bafra AK Okullarının açılış kurdelası protokol tarafından kesildi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2016, 14:57

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER