KIZILIRMAK DELTASINDA EKOLOJİK YAŞAM KAMPI

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ekolojik Yaşam Topluluğu tarafından Kızılırmak Deltası’nda '3. Ekolojik Yaşam Kampı' düzenlendi.

KIZILIRMAK DELTASINDA EKOLOJİK YAŞAM KAMPI

      Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ekolojik Yaşam Kulübü öğrencileri Subasar Ormanlarında kampa girdi. 
    İki gün sürecek olan kampta katılımcılara; doğa koruma, doğa fotoğrafçılığı, kuş halkalama, organik tarım, biyo çeşitlilik, ağız ve diş sağlığı gibi konularda uzman öğretim üyelerince uygulamalı eğitimler verildi.

    Yabancı öğrenciler, Samsun Dağcılık Kulübü Sporcusu Şükrü Gün ile birlikte çadır kurup yürüyüş yaptılar. Öğrenciler, çuval yarışı ve müzik eşliğinde oyunlar oynayarak eğlendiler.

                         KAMPTA 20 AYRI KONU ANLATILDI 

   "Dünya Üniversitesinden, Dünya Mirası Kızılırmak Deltası'na" kamp sloganı ile başlayan,'3. Ekolojik Yaşam Kampı' bu yıl OMÜ'de öğrenim gören; Nijer, İran, Afganistan, Moğolistan, Kazakistan, Gürcistan, Azerbaycan, Pakistan, Kırgızistan, Somali, Kenya, Nijerya, Mozambik, Türkmenistan, Tacakistan, Etiopya, Gine, Kongo uyruklu 75 uluslararası öğrenci ve 20 akademisyenin katılımı ile gerçekleştirildi.

     Katılımcılara; Prof.Dr. Ali Kemal Ayan tarafından,'Kızılırmak Deltası ve özellikleri' hakkında bilgi verilirken, Samsun Dağcılık Kulübü (SAMDAK) üyesi İlhan Kan da,'Doğada yaşam teknikleri ve çadır kurma' gibi konularda uygulamalı eğitim verdi. Eğitimin ardından doğa yürüyüşü yapıldı.

             40 AYRI ÜLKEDEN, 75 ÖĞRENCİ EKOLOJİK KAMPA KATILDI 

     OMÜ Ekolojik Yaşam Kulübü üyelerinden Tanju Subaşı ise,'Kulübümüz Prof.Dr. Ali Kemal Ayan tarafından kurulmuştur. Kulübümüzün amacı ekolojik yaşam bilincini insanlara anlatarak, ekolojik yaşam biçimini bir hayat şekli olarak yaşamaktır. 3 yıldır, Kızılırmak Deltasında, ekolojik yaşam kamı yapıyoruz. Bu kamplarda amacımız, ekolojik yaşam ruhunu ve bilincinin insanlar tarafından bire bir yaşamasıdır'dedi.  

    19 Mayıs ilçesinin Yörükler güzergahında kamp yaptıklarını belirten OMÜ Ekolojik Yaşam Kulübü Akademik Danışmanı Prof.Dr. Ali Kemal Ayan etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

      "Ekolojik yaşam Kulübü olarak, üniversitemizde uluslar arası ilişkiler bölümünde okuyan öğrencilerimiz, bu 40 ayrı ülkeden toplam 75 öğrenci ile birlikte, ekolojik yaşam kampı yapmış bulunmaktayız. Ekolojik Yaşam Kampı bir dünya mirası olan Kızılırmak Deltası Kuş cennetinde gerçekleştirilmektedir. Buradaki temel amacımız, bir dünya üniversitesi olan Ondokuz Mayıs Üniversitemizde, yaklaşık 1800'e yakın uluslar arası ilişkilerde yabancı öğrenciler var. Biz onların farklı dillerini, doğanın ortak dilinde buluşturmaya çalışıyoruz. Bu farklılığı doğada bütünleştiriyoruz. Bu kampımızda bu öğrencilerimiz, ekolojik yaşamın unsurlarını birlikte örnekleriyle beraber yaşayarak, öğrenmeye çalışıyoruz. Üniversitemizdeki uluslararası öğrencilerimizle doğanın ortak dilinde buluşmaktır. Gördük ki dillerimiz, ülkelerimiz hatta renklerimiz farklı olsa da doğanın dili ortak ve herkes çok iyi anlaşabiliyor. Sınıf ortamlarında sıkılan öğrencilerimiz doğal yaşam alanlarını Kızılırmak Deltası'nda, yaşayarak ve hissederek, burada yaşamakta olan ekosistemlere dokunarak tanıyor."

NAMIK AZGIN 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER