23 NİSAN BAFRA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Samsun'un Bafra İlçesinde coşkuyla kutlandı.

23 NİSAN BAFRA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

    Bafra İlçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.
Bayram kutlamaları Bafra Yeni Kent Meydanı'nda Saat 09.00'da Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra kutlamalar saat 10.00'da Bafra 29 Ekim İlkokulu'nda devam etti.
     Kutlamada Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şubesi Başkanı Murat Ceylan'ın saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunurken engelli aracında ayağa kalkması ise ayrı bir görüntü oluşturdu. Ayrıca Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğünün tüm binası, lojmanlarının tamamının Türk bayrakları ile donatılması vatandaşlar ve programa katılanlar tarafından takdirle karşılandı.

    Bafra 29 Ekim İlkokulu ve Altınyaprak İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kutlamaları,29 Ekim İlkokulu bahçesinde renkli görüntülere sahne oldu.

                29 EKİM İLKOKULU BAHÇESİNDE 23 NİSAN COŞKUSU 

    Bafra 29 Ekim İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 94. Yıldönümü coşkuyla kutlandı.
     Kutlamalara katılan çocuklar, törenlere renk kattı. Tüm ülke genelinde olduğu gibi bugün Bafra'da, 23 Nisan coşkusu yaşandı. Kutlama programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

       Okuldaki programda; Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, çocukların milletimizin en büyük zenginliği ve umudu olduğuna dikkat çekti.

     "Gün gelecek bu ülkenin sanatçıları, sporcuları, yöneticileri, iş adamları olacaksınız. Türkiye'nin kaderinin şekillenmesinde önemli rol oynayacaksınız." diye seslenen Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı,"Geleceğin siyasetçileri ve devlet adamları sizin aranızdan çıkacak. Hepinizin bunun şuuru içinde olduğunuza yürekten inanıyorum. Çalışırsanız, kendinizi en iyi şekilde yetiştirirseniz, hem ülkemizin hedeflerini hem de kendi hedeflerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Şunu bilmenizi isterim ki: Bu ülkede yapılan her şey sizler içindir. Hayat boyu başarılı ve mutlu olmanız, yarınlara güvenle bakabilmeniz, yüzlerinizin her zaman gülmesi bizlerin tek dileğidir" dedi.

       Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ise," Milletimize özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin ve yeni bir devletin yolunu açan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin Kuruluşunun 94.Yıldönümü hepimize kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu bayramı çocuklara niçin armağan etmiştir? Öncelikle bunu düşünmemiz gerekiyor. Çünkü bugünün yetişkinleri, dünün çocuklarıydı. Yarının yetişkinleri ise, bugünün çocuklarıdır. Çağ açıp, çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet Han bir zamanlar çocuktu. Bugünün çocuğu yarının büyüğü diyen büyük devlet adamı Atatürk'te bir zamanlar çocuktu. Çocuklarımızı tarihi birer, ufkunu gören ve adımlarını buna göre atan bireyler olarak yetiştirmek, en büyük görevimiz ve sorumluluğumuzdur" diye konuştu.   

       Açılış konuşmasının ardından 29 Ekim Anaokulu öğrencileri dans gösterilerini sundular. Yapılan gösteriden sonra Altınyaprak İlkokulu 4-A öğrencisi Nazlıcan Kavalcı 23 Nisan bayramıyla ilgili şiir okudu. Okunan şiirin ardından Levent Yılmaz yönetimindeki 29 Ekim İlkokulu 4-B sınıfı folklor ekibi halkoyunları oynadı.
Oynanan halkoyunlarından sonra 29 Ekim 4-H öğrencileri step gösterisi yaptı.

         Step gösterisinden sonra 29 Ekim İlkokulu öğrencisi Furkan Ensar Erdoğan Dünya Çocuk Bayramı Şiirini okudu.29 Ekim 4.sınıf öğrencilerinin Sunmuş olduğu dans gösterisi ve Altınyaprak İlkokulu öğrenci korosunun seslendirdiği şarkılar davetlileri adeta büyüledi. Koronun yapmış olduğu gösterinin ardından etkinlik sona erdi.
         Bafra Kent Meydanı ve 29 Ekim İlkokulundaki kutlama  programına;Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı İlhan Güngör, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP Bafra İlçe Başkanı Av. Hüseyin Acar,daire amirleri,sivil toplum örgütleri, okul müdürleri,öğretmenler,Öğrenci velileri ve çok sayıda öğrenciler katıldı.

NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER