Bafra Semerkand Vakfı'ndan 'Muhabbet Gecesi'

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Semerkand Vakfının, Bafra Kapalı Spor Salonunda düzenlediği ‘Muhabbet Geceleri’ adlı programı ilgi gördü.

Bafra Semerkand Vakfı'ndan 'Muhabbet Gecesi'

     Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Bafra Kaşıkçı İyigün Camii İmam Hatibi Abdullah Ergin'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

     Kum sanatçısı Ömer Faruk Elmas'ın gösterisi beğeni ile izlendi.  Bafralıların büyük ilgi gösterdiği programda, Şanlıurfa'dan gelen ilahi sanatçısı Bayram Büyükoruç birbirinden güzel ilahiler seslendirdi. 

     Bafra Semerkand Bafra Şube Başkanı Mustafa Aral, ''Muhabbet gecelerini niçin tertip ediyoruz? Çünkü muhabbet; sevgidir, hürmettir, vefadır, sadakattır. Muhabbet ruh dünyamıza yağan Rabbani bir ikramdır. Yine muhabbet, bir gönle girmenin gayretiyle tüm gönüllere hizmet etmektir. Çünkü gönül, Rabbimizin teveccüh mekanıdır. Kıymetli Misafirler, gönüller fethedilerek birçok sorunun çözülebileceğini düşünüyoruz. Özellikle gençlerimiz, gönül kapıları açarak yarınlara umut olabilir. Aile bireyleri ancak muhabbetin bereketli bağlarıyla birbiriyle kenetlenebilir" dedi. 

     Gençlerin gönül kapıları açarak, yarınlara umut olabileceğini belirten Bafra Semerkand Bafra Şube Başkanı Mustafa Aral, 'Bir toplum, ancak muhabbetin sağlam temelleri üzerine inşa edilerek sarsılmadan, yıkılmadan varlığını devam ettirebilir. Bu hakikate bir damla da olsa hizmet etmek adına, yurtiçinde ve yurtdışında 'Muhabbet Geceleri' ismi altında programlar tertiplenmektedir. Niyet, en çok ihtiyaç duyduğumuz hakiki muhabbetin tüm kalplerde yerleşmesine hizmet etmekle beraber, insanımıza keyifli saatler yaşatarak bir taraftan da tefekküre sevk edebilmektir. Bu duygular içerisinde Sahibi Muhabbet olan Rabbimizin bizleri ihsan, sadakat, vefa ve tövbe gibi sevdiği hallerle halledilmesini niyaz ederim'' diye konuştu.

       Programın sonunda şair ve TV programcısı Serdar Tuncer sahne aldı. Birbirinden güzel naatlar ve şiirlerle misafirleri mest eden Tuncer'in sahne performansı Bafralı vatandaşlar tarafından beğeniyle izlendi. 

NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER