“Daha çok yetime el uzatılmalı”

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, İHH'nın dünyanın bir çok bölgesinde yetimler için çalışmalar yaptığını belirterek, "Her yıl 30 bin yetime şefkat eli uzatılıyor, fakat bu sayının daha da artması gerekiyor" dedi.

 “Daha çok yetime el uzatılmalı”

        İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) 9 ülkede bulunan 16 yetimhane yöneticisinin eğitim toplantısına katılan AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, dünyada Hıristiyan ve misyonerlerin de yetimlere sahip çıktığını belirterek, el uzatılan yetim sayısının artmasını istedi.

        İHH'nın düzenlediği 4'üncü Yetim Dayanışma Günleri (YDG) çerçevesinde 9 ülkede bulunan 16 yetimhane yöneticisine alanında uzman isimlerce eğitim verildi. Kudüs Toplantı Salonunda düzenlenen "Yetimhane Yöneticileri İstişare Toplantısı" için Endonezya, Somali, Arakan, Bangladeş, Pakistan, Filipinler, Afganistan, Patani ve Nepal'den Türkiye'ye gelen 16 yetimhane yöneticisine alanında uzman isimlerce pedagoji, psikoloji, yetimhanelerin yönetiminde karşılaşılan zorluklarla ilgili eğitimler verildi.

                                         "40 BİN YETİME BAKILIYOR"

          Toplantıya konuşmacı olarak katılan Milletvekili Demir, İHH'nın dünya üzerinde 46 ülkede 40 bine yakın yetim çocuğa sürekli baktığını ve 200 binin üzerinde çocuğa dönemsel olarak destek verdiğini söyledi.

         Yetim konusunun Hristiyan ve misyonerlerce de gündemde tutulduğuna dikkati çeken Demir, "Onlar sahip çıktıkları yetimleri kendi dünya görüşlerine göre yetiştiriyorlar. Müslümanlar olarak bizler de daha çok yetime el uzatmalı, islamın güzelliklerini onlara aktarmalı ve geleceklerini buna göre inşa etmelerini sağlamalıyız" dedi.

                                         "HEDEF DÜNYADAKİ YETİMLER"

        İHH Yönetim Kurulu Üyesi ve Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz da, yetim çalışmalarını daha çok savaş, doğal afet ve yoksulluğun olduğu bölgelerde sürdürdüklerini söyledi.

       İHH'nın hedefinin dünyadaki bütün yetimlere ulaşmak olduğunu söyleyen Yılmaz, "Önümüzdeki 2 yıl içinde 100 binden fazla yetim çocuğu desteklemeyi planlıyoruz. İHH yetim çocukları dünyanın gündemine taşımak için de önemli çalışmalar yürütüyor. İnşallah bu toplantımız, sokaklardaki organ ve fuhuş mafyalarının, misyoner örgütlerin, dilenci şebekelerinin ellerindeki yetim öksüz çocuklarımızın kurtuluşuna vesile olur" dedi.

      Hali hazırda 40 bine yakın yetimi sürekli; 200.000'i aşkın yetimi ise dönemsel olarak destekleyen İHH İnsani Yardım Vakfı, 2011 yılından beri "Yetim Dayanışma Günleri" başlığı ile büyük bir yardım organizasyonu düzenliyor. Yılda bir kere düzenlenen organizasyonda yetimlere destek başlığı altında Türkiye ile birlikte dünyanın 41 ülke ve bölgesinde çalışan Vakıf, üç yıl boyunca eğitimden sağlığa, sosyal destek çalışmalarından acil yardımlara, kültürel aktivitelerden mesleki eğitim ve kalkındırma projelerine kadar yetimler için hayata geçirdiği yüzlerce proje ile on binlerce çocuğa ulaştı.

    İHH İnsani Yardım Vakfı'nın 2014 Yetim Dayanışma Günleri'nde gerçekleştirileceği 350 projeden yurtdışında 44 bin 274, ülke içerisinde ise toplam 20 bin 769 yetim çocuk yararlanacak. 

                                                                                                NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER