“ALİ KALE CADDESİNİN KALDIRIMLARINI KAMYON PARKI İÇİN YAPMADIK”

Samsun'un Bafra ilçesinde sportif tesislerin açılışına katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafralılara görüntü kirliliği ile mücadele etme çağrısında bulundu.

“ALİ KALE CADDESİNİN KALDIRIMLARINI KAMYON PARKI İÇİN YAPMADIK”

    Bafra Yarı olimpik Yüzme Havuzunun açılış törenine katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı yaptığı protokol konuşmasında, “Ali Kale Caddesi’nin kaldırımlarını Kamyon parkı için yapmadık” dedi.
   Çevre düzenlemesi ve şehir estetiği hakkında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Hükümetimiz bize, “Ey belediye başkanları, ne olur şu şehirlerin elini yüzünü düzeltin. Şu şehirleri de Çarşamba Pazarı olmaktan kurtarın. Binaların cephe görüntülerini düzeltin. Kaçak yapılaşmayla mücadele edin. Oraya buraya rastgelen her kamu arazisine kaçak yapılaşmayı, gece kondu yapımlarını engelleyin. Binaların üst  katlarına sundurma yapıyoruz ya, yağıştan yağmurdan korunmak, engellemek için. Sundurmaları daha sonra alttan etrafını örerek oraya kat sokuşturmak için oluşan çabaları durdurun, rast gele yapılaşmayı durdurun diyor. Geçtiğimiz günlerde Ali Kale Caddesi’nden geçiyoruz. Yapmayın arkadaşlar dünyanın masrafını yaptık, şu parkelerden daha pahalı yaya kaldırımları yaptık Ali Kale Caddesine baktım, yaptığımız yaya kaldırımlarının üzerine kamyonlar park etmiş. Ali Kale Caddesi’nin kaldırımlarını kamyon parkı için yapmadık ki, oraları şu çocuklarımız yürüsün diye yaptık. Oraya güzel ağaçlar nakledelim, aydınlatmasıyla bir bulvara dönüşsün. Geceleri gençlerimiz, yengelerimiz, ablalarımız, annelerimiz rahatlıkla yürüyüş yapsınlar diye yaptık. Bunu burada şunun için söylüyorum, ne olur devletimiz elini taşın altına koyuyor, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bize yardımcı olun. Çirkinlikler ve şu görsel bozukluklar bir yabancı misyon gelip otobüslere bildirdiğinizde inanın, her şeyiniz iyi ama şu vaziyet ne?` diyorlar ve mahcup oluyoruz. Gelişmiş ülkelerdekilere  imreniyoruz. Niye imreniyoruz? Devletleri bizden faza güçlüde değil bizden fazla iş de yapmıyorlar.  Ama biz biraz düzen tertip ve estetik konusunda sınıfta kalıyoruz. Hep beraber bu duyarlılığı düzeltelim biz belediyeler olarak eksikliklerimiz varsa bizi uyarın daha güzel şeyler yapmaya çalışalım” diye konuştu.

NAMIK AZGIN 


 

 

 

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2015, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER