"STK'LAR ÖZERKLİĞİNİ KORUMALI"

MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, "STK’ların özerk olmalı. Bu topraklarda yaşayan insanlarımız bizim insanlarımızdır. Fikirsel ayrılıklar olabilir fakat silahların çatışmasını asla kabul etmiyoruz" dedi.

     Edis, Ankara’da yaşanan saldırıda yaralanan KESK Samsun üyeleri için KESK'e 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu.
   Teröre karşı birlikte mücadele verilmesi gerektiğinin vurgulandığı ziyarette herkesin teröre karşı olduğu ve ülkenin birlik beraberliği için el ele mücadele verilmesi gerektiği ifade edildi. Ziyarette konuşan MHP Milletvekili Edis, MHP iktidarıyla STK’ların özerkliklerini koruyabilmeleri için gerekli tüm çalışmaların yapıldığını ifade ederek şunları kaydetti:
   "Millet bıktı, usandı artık  kutuplaşmadan, adaletsizlikten, hukuksuzluktan, vicdansızlıktan, eşitsizlikten, saygısızlıktan ve yandaşçılıktan. STK’ların özerk olmalı. Bu topraklarda yaşayan insanlarımız bizim insanlarımızdır. Fikirsel ayrılıklar olabilir fakat silahların çatışmasını asla kabul etmiyoruz. Biz kendi içimizde bunu çözeceğimize inanıyoruz. Devlet ve sivil toplum iş birliği geliştirilerek meslek örgütleri üzerindeki baskılar MHP ile son bulacak. STK’lar demokratik süreçlerin her aşamasında söz sahibi olacak. STK’ların önündeki bürokratik engeller kalkacak."
    AKP'nin sözde temayül yoklaması ile STK’ları birer yandaş kuruluş haline dönüştürmeye çalıştırdığını da kaydeden Edis, "AKP, sözde temayül yoklaması ile STK’ları birer yandaş kuruluş haline dönüştürmeye çalıştırarak kamuoyuna da bu şekilde görüntü vermiştir. İlaveten sonuçların açıklanmayıp, oy pusulalarının doğrudan Ankara’ya gönderilmiş olması ise, başla başına bir komedidir, STK’larla alay edildiğinin en somut göstergesidir. Yineliyorum, MHP iktidarında STK’ların özerkliklerini koruyabilmeleri için gerekli tüm çalışmaları yapacağız" diye konuştu.
     KESK üyeleri adına konuşan Eğitim Sen Samsun Şube Bşk. İsmail Yavuz ise, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Ankara'da 'barış' ve 'birliktelik' mesajı verilmek için gerçekleştirilen organizasyonun HDP ile hiçbir ilgisi olmadığının altını çizdi.
    Ülkenin gidişatının çok kötü olduğunu ve sivil toplum kuruluşları olarak vatandaşı bilinçlendirmek için açıklamalar yaptıklarını belirten Yavuz, "Gidişat kötü. Bu gidişe dur deme zamanıdır. Vatandaş daha çok bilgilendirmeli. Bu ülke hepimizin. Birlik ve beraberlik içinde yaşamak için mücadele etmek zorundayız" diye konuştu.

NAMIK AZGIN 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2015, 08:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER