BAKAN KILIÇ, BAFRA OLİMPİK YÜZME HAVUZUNUN AÇILIŞINI YAPTI

Samsun’un Bafra ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan olimpik yüzme havuzu, düzenlenen törenle hizmete girdi.

BAKAN KILIÇ, BAFRA OLİMPİK YÜZME HAVUZUNUN AÇILIŞINI YAPTI

    Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'un Bafra ilçesinde yapımı tamamlanan bin kişilik yarı olimpik havuzun açılışını yaptı.
   Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca Samsun’un Bafra ilçesinde inşa edilen yarı olimpik yüzme havuzunun açılışını yapan Bakan Akif Çağatay Kılıç, yatırımların öncesine değinerek, “Türkiye’nin kalkınma hamlesi, inşallah 1 Kasım seçimlerinden sonra çok farklı bir ivme ile yoluna devam edecektir” dedi.
-“BAFRA BELEDİYESİ OLARAK SALON SPORLARINA ÖNEM VERİYORUZ”
   Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra açılış konuşması yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Gerçekten spor hizmetleri olarak Bafra’mız, merkezi hükümetimizden büyük ölçüde faydalanmış ve büyük eserlere kavuşmuştur. 3 bin kişiye hitap eden Kapalı Spor Salonumuz, yine şehir stadyumumuz tamamlandı. Bugün hizmete açtığımız yarı olimpik yüzme havuzumuz, bunun yanında merkezde gençlik merkeziyle beraber, diğer spor kompleksleri ile beraber tamamlanmıştır. Bu hizmetlerin Bafra’mıza kazandırılmasında emeği olan eski bakanımız Suat Kılıç bey’e ve hizmetlerin kazandırılmasında emeği olan şimdiki bakanımız Akif Çağatay Kılıç bey’e tüm Bafralılar adına teşekkür ediyoruz. Bafra’mız da 32 bin öğrencimiz var.50 bin çıvarında da gencimiz var. İnşallah bu açılan spor kompleksleriyle beraber, Bafra’mızı, Samsun’umuzun yanında, bir spor ilçesi yapmaya gayret göstereceğiz ” dedi. 
    3 dönem Samsun ve ilçelerine hizmet vermeye gayret ettiğini belirten Samsun eski Milletvekillerinden Ahmet Yeni ise yaptığı konuşmasında, hizmet sisteminin çok kolay bir sistem olmadığını, önümüzdeki günlerde seçimin var olduğunu, kendisinin Ankara’da takip ettiği işlerin takibini Orhan Kıcalı’nın yapacağını söyledi.
    "AK PARTİ İKTİDARI İLE BİRLİKTE, SAĞLIKTA, EĞİTİMDE VE SPORDA İNANILMAZ BİR YATIRIM HAMLESİ BAŞLADI"
   Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da, Samsun'un 90'lı ve 2000'li yıllarına atıfta bulunarak, "2000'li yıllara gidelim. Herhalde o yıllarda Bafra'da yarı olimpik yüzme havuzundan bahsetseydik, 'ya sen hesap bilmiyorsun ya da hayal görüyorsun' derlerdi. 1965 senesinde yapılan 1400 kişilik Samsun eski Yaşar Doğu spor salonu bize dünyanın en büyük salonu gibi geliyordu. Şimdi aşağı yukarı her ilçemizde o büyüklükte salonlar var. 2004 yılında AK Parti iktidarı başladı. AK Parti iktidarı ile birlikte, sağlıkta, eğitimde ve sporda inanılmaz bir yatırım hamlesi başladı. 2004 yılında salonumuz yeterli olmadığı için hiçbir spor organizasyonuna talip olamıyorduk, Samsun'un merkezinde. Şu anda Tekkeköy'de 7 bin 500 kişilik, Atakum'da 2 bin 500 kişilik salon yapıldı. Şimdi spor salonlarının sayısını sayamıyorum. Allah devletimize zeval vermesin, Rabbim bu hizmetlerin devamını nasip etsin" dedi.
    Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, "Sayın Bakanımızın destekleriyle, katkılarıyla ve talimatlarıyla bir proje başlattık. 'Geleceğe Kulaç Atıyoruz' projesi. Bu havuzlar yapıldığında, açıldığında inanılmaz mutlu oluyoruz. Çünkü 72 ayı geçmiş çocuklarımızı yani 6 yaşını geçmiş çocuklarımıza yüzme öğretiyoruz. Şubat ayında çalışmalarımızı başlattığımızda yaklaşık bin çocuk yüzme öğrendi. Bu sene 10 bin kişiyi hedefledik" diye konuştu.
    Açılış ve bazı temaslarda bulunmak için Bafra'ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberinde Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun  Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Bafra İlçe Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Orhan Kırcalı,19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Metin Genççakır, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, daire amirleri, mesleki oda temsilcileri, Belediye meclis üyeleri, sivil Toplum örgütleri ve çok sayıda partili ve vatandaş tarafından karşılandı.
           "SADECE TESİS YAPMANIN YETERLİ OLMADIĞINI BİLİYORUZ"  
  Bakan Akif Çağatay Kılıç yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 "Güzel Türkiye'mizin dört bir yanında tesisleşme hamlesi var. 2002'den sonra Türkiye'de başlamış olan, AK Parti iktidarlarında özellikle spora ve sporcuya yapılan yatırım ivme kazanıldığının ispatı işte burada inşa edilen bu güzelim tesisler. Hep söyleniyor 'sadece tesisleşme yeterli değil'. Doğru, sadece tesisleşme yeterli değil. Biz onu biliyoruz. Bizi bu anlamda eleştirmeye çalışan siyasiler olsun, köşelerinde yazan değerli spor yazarları olsun ben buradan tekrar hatırlatmak istiyorum onlara. Sadece tesis yapmanın yeterli olmadığını biliyoruz. Ama tesisi yapmazsanız eğer, ortada tesis olmazsa o zamanda içerisinde sporcu yetiştireceğiniz mekânınız olmaz. O alt yapı imkânı olmadığı zaman işte Tahaların, Nihanların, Emrelerin yetişmesinde yeterince imkân sağlamamış olursunuz. O zaman başarılar tesadüfe kalır. Sistematik bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığımızla beraber sporcularımızı genç yaştan yapacağımız çalışmalarla ve gençlerimizin kabiliyetiyle beraber yapacağımız koordine çalışmalarımız sonucunda biz ancak başarıya ulaşabiliriz. Biz bunu biliyoruz ama biz bunun için çalışıyoruz, bunun için çabalıyoruz. Federasyonlarımızla, il müdürlüklerimizle, ilçe müdürlüklerimizle, tesislerimizle, sporcularımızla bunun için çalışıyoruz. Bütün Türkiye'deki bakanlığımızın Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan il müdürlüklerimize ve ilçe müdürlüklerimize, bürokratlarımıza bazı hatırlatmalarda bulunuyorum ama şu anda kendi bakanlığımızda bulunan arkadaşlarımıza buradan çok özel bir hatırlatmada bulunuyorum. Göreviniz illerinizdeki spor tesislerinin en yoğun bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır. Bu bir. Milli Eğitim ile beraber aynı zaman da kaymakamlıklarla, valiliklerle, okullarla ve öğretmenlerle beraber öğrencilerimizin bu imkanlardan faydalanmasını sağlamaktır. Odalarınızda oturmak, makamlarınızda oturmak niyetiyle bu bakanlıkta görev yapacağınızı düşünüyorsanız lütfen bu görev tanımınızı ve düşüncenizi gözden geçirin."
     "Bizim kurumuzda çalışan amirimizin, memurumuzun görevi 24 saat 365 gün arazide olmaktır" diyen Kılıç, şunları kaydetti:
     "Onun için söylüyorum ve onun için diyorum ki odalarınızda oturmak, binalarınızda oturmak için bürokraside olduğunuzu düşünüyorsanız lütfen bunu bir daha düşünün. Bir seçim dönemindeyiz ve 1 Kasım seçilerine doğru hızlıca yol alıyoruz. Az bir süre kaldı. İnşallah 1 Kasım'dan sonra 2 Kasım sabahında da ülkemizde bu hızlı yatırımları devam ettirecek yine bir AK Parti iktidarına uyanacağız. Önemli olan burada millete hizmet etmektir. Millete hizmet etmekte başarılı olmaktır. Biz milletin gönlüne irmiş, millete hizmet etmiş bir ecdadın torunuyuz."

     Bakan Çağatay Kılıç, bir bir hizmete açtıkları yüzme havuzlarının öneminin önümüzdeki dönemde daha iyi anlaşılacağına işaret ederken, "Şu anda yapılan bir çalışmaya göre yüzde 80'in üzerinde yavrularımız yüzme bilmiyor. Bunu bu tip tesislerle ve beraber yapacağımız çalışmalarla çok daha farklı bir noktaya taşıyacağız, buna ihtiyacımız var" açıklamasını yaptı.
    Olimpik havuzun yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Bakan Çağatay Kılıç, "İstikrarın olduğu ve devamın olduğu ülkemizde daha inşallah birçok tesis hizmete açılacaktır" dedi.

   Konuşmaların ardından bin 500 kişilik Bafra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ev beraberindeki protokol tarafından yapıldı.

    Bakan Kılıç ve protokol, açılışın ardından tesisin içerisine girerek, gençlerle beraber havuzların bulunduğu salonu gezdi. Gençlerin yanına oturan Bakan Kılıç, bir süre gençlerle sohbet ettikten sonra programını sonlandırdı.

      NAMIK AZGIN  

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2015, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER