banner221

BAFRA AÇIK CEZA İNFAZ KURUMUNDA CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ETKİNLİĞİ

Camiler ve Din Görevlileri haftası kapsamında, Bafra Açık Ceza İnfaz Kurumunda, program ilgi gördü.

BAFRA AÇIK CEZA İNFAZ KURUMUNDA CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ETKİNLİĞİ

     Bafra Açık Ceza İnfaz Kurumunda 2014 yılı Camiler ve Din Görevlileri haftasında “Cami ve Gençlik” Teması ekseninde ceza infaz kurumunda bulunan hükümlüler arasında farkındalık oluşturmak amacı ile program düzenlendi.

      Programa Bafra Kaymakamı Halis Aslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Adem Tatlısoy, Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Recep Göğüş, Bafra Müftülüğü görevlileri ve hükümlüler katıldı.

      Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Bafra Vaizi Abdullah Demircan’ ın sunumu ile devam etti.

      Bafra Müftüsü İsmail Çiçek yaptığı konuşmada, “Diyanet İşleri Başkanlığımız 1986 yılından itibaren Ekimin ilk haftasını “Camiler Haftası” olarak kutlamaktadır. 2003 yılından itibaren “Camiler Haftası”na din görevlileri de ilave edilerek, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanmaya başlanmıştır. Bu sene ise; “Geç Kalma Genç Gel” söylemi ile temamızı “Cami ve Gençlik” olarak belirlemiş bulunuyoruz. Caminin deruni maneviyatı ile gençliğin enerjisini buluşturmak, gençliğin camiye aktif katılımını sağlamak ve caminin gençliğe kazandıracakları üzerinde durulması hedeflendiğini belirtmiştir” dedi.

       Bafra Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu’nun sunduğu ilahi dinletisinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığınca görevlendirilen Manisa İli Salihli İlçe Ceza Evi Vaizi Bilal Ayaz; Öncelikle insan olarak yaratılmanın ve ayrıca Hz. Muhammed (AS)’ın ümmeti olarak gönderilmenin büyük bir şeref olduğunu, başta gelen görevimizin insan olarak geldiğimiz bu dünyadan insan olarak dönebilmek olduğunu vurgulayarak, insana değer verilmesini ve insanın eşrefi mahlukat olarak yaratılmasının, akıl nimeti ile mücehhez kılınmasının büyük bir ihsan ve lutüf olduğunu söyledi.

      Manisa İli Salihli İlçe Ceza Evi Vaizi Bilal Ayaz,  Ayrıca insanın çocukluk, gençlik ve yaşlılık evrelerine dikkat çektiği konuşmasında, ebeveynlerin çocukluk ve gençlik döneminde gençlerin problemleriyle bizzat ilgilenmelerini, onlara şefkat ve merhamet göstererek şahsiyetlerinin kalıcı olmasını sağlamalarının önemine değindi.

       Ayaz, çocukların eğitimleri ile de ve özellikle ile dini ve ahlaki eğitimlerinin öne çıkarılmasına dikkat çekmiş, içki, kumar, uyuşturucu, sigara zararlı görsel ve yazılı medya ve aile içi problemlerden uzak tutulmalarına dikkat çekti.

      Salonda öğle ezanının okunmasının ardından Kurum Mescidinde öğle namazı davetliler ve hükümlülerin katılımı ile kılındı.

       Davetlilere, Kurum Müdürlüğünce verilen yemeğin ardından program sona erdi.

NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2014, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER