“BAFRA ÇİFTÇİSİ ŞUAN ÇOK ZOR DURUMDA”

Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Bilgiç, Bafra ovasında sebze konusunda işçi sıkıntısı ve Bafra’nın sebze üretimini yavaş yavaş kaybettiğini söyledi.

 “BAFRA ÇİFTÇİSİ ŞUAN ÇOK ZOR DURUMDA”

    Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Bilgiç, "Bu yıl 2013 yılında ekilen lahana ve karnabaharlar, bu seneki kuraklığa rağmen fiyat geçen yıla baktığımızda iyi ve güzel görünüyor ama tabi yine bunalımdadır" dedi.

                 "FİYATLAR İYİDE DESEK, ÜRÜNDE SATIŞ YOK"

        Kurak bir mevsimin geçmesinin kışlık lahananın biraz önünü kapattığını ve üreticileri mağdur ettiğini belirten Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Bilgiç, "Ürünü satışında en büyük etkeni, tabiki bunun her yerde yetişmesi, dışarılarda ekimler arttı. Yakınımızda Merzifon, Amasya ve Tokat var. Merzifonlular, Amasyalılar ve Tokatlılar korkunç bir şekilde, hazır fideye geçtiler. Artık onlarda ekim yapıyorlar. Türkiye genelinde şuan hava şartlarının da iyi gitmesi, yağışların olmaması, kısacağı kar yağışının olmaması tabiki bu iç piyasadan kaynaklanan Bafra ovasının da tabiki büyük şehirlere baya bir mesafede olması her şeyi tetikliyor. Bu yıl aslında kötü bir yıl değil ama güzel dediğimiz bir yıl ama tabiki bizim girdi maliyetlerimiz de çok pahalı, örneğin mazot gübreler çok pahalıdır. Şuanda üreticilerin Pazar sıkıntıları var" diye konuştu.

                       "ÜRÜN TÜKETİCİYE UCUZ YANSIMIYOR"

        Sebze Pazarında satış konusunda sıkıntının devam ettiğini belirten Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Bilgiç, çok üretimden dolayı sebze satışında sıkıntıların devam ettiğini kaydetti.

        Bafra ovasında sebze üretimi pazarlamasında sıkıntıların çok olduğunu belirten Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Bilgiç,"Bafra ovası bu yıl altın yılını yaşayacak diyorduk ama hava şartlarının kurak geçmesi, üreticinin mağdur olması ama üreticide ezginlik tabiki bu 2-3 yıl öncesinden geliyor. Geçen yıl ovada sel olması, ovada geçen yıl hiçbir ürünün istenilen parayı etmemesi bu ovayı çok kötü vurdu. Bütün üretici geçen yıl bankadan kredi aldığı için borçluydu ve kredisini ödeyememişti. Bafra çiftçisi şuanda çok zor durumda" şeklinde konuştu.  

                                                                                             NAMIK AZGIN   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER