Bafra’da 35 Kilo Ağırlığında Karpuz Üretildi

Bafra ilçesinin Ağıllar Mahallesinde çiftçilik yapan Adem Taşcıoğlu, bu yıl denemek için ektiği özel tohumdan 35 kilograma varan karpuz üretti.

Bafra’da 35 Kilo Ağırlığında Karpuz Üretildi

    Bafra ovasında 32 mahallede(köyde), yaklaşık bin 500 çiftçinin 10 bin dekar alanda karpuz üretimi yapıyor.

   Bafra İlçesinin Ağıllar Mahallesinde Karpuz Üreticisi Adem Taşcıoğlu bu Antalya'dan bir firma tarafından gönderilen karpuz fidelerini bu yıl ilk defa deneme olarak ektiğini karpuz çeşidinin diğer karpuzlara göre, 3-4 kat büyük olduğunu görünce şaşkınlığını gizleyemediğini söyledi.

                             Büyük Olması Para Etmedi

    Taşcıoğlu, " Bir dönüm arazide deneme üretimi yaptım yaklaşık bir tır kasasını dolduracak kadar karpuz ürünü oldu. Ancak Karpuzların en ufağının 20 en büyüğünün ise 35 kilo olması yüzünden alıcı çıkmadı. Görüştüğüm halci tüccarlar ise karpuzların çok büyük olduğundan satışının zor olacağını söylediler" dedi.  

   Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Sebze ve Meyve Halinde 18 numarada komisyonculuk yapan Ayhan Şükür,” Bu boy karpuzların alıcısı çok yok. Çekirdek aile düşünüldüğünde kesildiğinde bir kerede bitirilebilecek kilodaki karpuzların alıcısının arttı. Bu çalışmayla istendiğinde Bafra Ovasında böylesine büyük karpuz yetiştirebildiğini göstermiş olurken, Bu yıl ülkemizde karpuz ekimi aşırı olduğundan karpuz para etmiyor. karpuzun toptan 30-40 kuruş olması gerekirken bu gün ise 10 kuruşa bile alıcı yok karpuz üreticisi çok zor durumda ettiği masrafı bile alamıyor. Bu tür sıkıntıların yaşanmaması için acilen üretim planlaması yapılmalı" diye konuştu. 

           NAMIK AZGIN 

       

 

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 17:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER