BAFRA’DA “CAMİ VE NAMAZLA ARINMA” KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla, Bafra Müftülüğü tarafından “Cami ve Namaz ile Arınma” konulu konferans düzenlendi.

BAFRA’DA “CAMİ VE NAMAZLA ARINMA” KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

      11-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftasına’ konuşmacı olarak katılan Konya İl Müftüsü Prof.Dr. Ali Akpınar, “İnsanı insan yapan, insanı değerli kılan ibadetin ve bu ibadetin yapıldığı yerde mağbetidir. İnsan mağbetsiz olmaz. Mağbet nesihtir, mağbet camidir. Müminleri bir araya getiren, birbiri ile tanıştıran, kaynaştıran, birbirleri ile dertlerini paylaştıkları merkezdir” dedi.
            -“CAMİLER MÜMİNLERİ TOPLAYAN YERLERDİR”
    Konya Müftüsü Konya İl Müftüsü Prof.Dr. Ali Akpınar, camilerin, çocukların, kadınların, erkeklerin, yaşlıların, gençlerin toplandığı, buluştuğu yer olduğunu söyledi.
   Caminin her zaman insanı bütünleştirdiğini belirten Konya il Müftüsü Prof.Dr. Ali Akpınar, “Cami yoksa ayrılık, gayrilik vardır. Onun için camiler bizim toplumumuzun bir simgesi ve göstergesidir. Bizim kültürümüzde camiler, gök kubbeyi temsil eder. Bu kubbelerde hepimize yer vardır. Gönlü mescitlere, camilere bağlı olan kişiler, Allah’ın koruması altındadır. Cennete giden yollar, camilerden, mescitlerden geçer. Her müslüman cami ile irtibatlıdır. Bu dünyadan giderken de, yolumuz yine camiden geçecek” dedi.
-“NAMAZ DİNİN DİREĞİDİR, PEYGAMBERİMZİN GÜZÜNÜN NURUDUR”
   Konya il Müftüsü Prof.Dr. Ali Akpınar,”Namaz kılanlar, layıkıyla namaz kılıp kılmadıklarını sorgulasın. Arada sırada kılanlar, kendilerini sorgulasın. Beynamazlar kendilerini sorgulasın. Ailemizde, çevremizdekilere namaz ruhunu taşımak için nefsimize, çevremize namazı emretmek için namazla yenilenmek için bizi yenileyecek namazlar için gerekeni yapmalıyız. Namaz yüce yaratıcımızın huzuruna çıkıp O’nun olduğumuzu göstermenin adıdır. Namaz huzura varış, huzura çıkış, huzurda duruş, huzurda doluş, huzurda huzura eriş ve huzurdan hayata geliştir. O’nun söyleşisinin, O’na ait oluşumumuzun göstergesidir namaz” diye konuştu.
                     -“NAMAZ TOPLUM OLARAK AYAKTA KILINMALI”
    Cemaatle namazın yalnız kılınan namazdan 27 kat daha sevap olduğunu vurgulayan Konya il Müftüsü Prof.Dr. Ali Akpınar,”Cemaatle namaz kılma daha bereketli, daha doğru, daha coşkulu ve daha etkilidir. Namaz huzurda duruşun göstergesidir. 5 vakit,5 öğün ruhun gıdası şarz ameliyesi ruh dünyasının ayarlanmasıdır. Namaz tekbirle başlar, selamla sona ermez. Kılınan namaz, kılındığı yerde kalmaz.  Namaz ruhuyla yaşamak gerekir. Namaz bizi istikamet çizgisinde tutmalı, hazreti peygamberin namazı, iyilikleri emreden, kötülüklere dur diyen bir namazdı” şeklinde konuştu.
     Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde organize edilen konferansa; Bafra Kaymakamı Halis Arslan, AK Parti Samsun Milletvekili adayı Orhan Kırcalı, Samsun il Müftüsü Veysel Çakı, Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra ilçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, Bafra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Diyanet-Sen Bafra Şubesi Başkanı Ali Şimşek, Bafra ilçe Vaizleri, Bafra Din Görevlileri Derneği Başkanı Mehmet Can, Bafra’da görev yapan din görevlileri, Kur’an kursu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.     NAMIK AZGIN 
  

 

 

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 16:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER