BAŞKAN YILMAZ,'BU ÜLKE KOALİSYONLARDAN ÇOK ÇEKTİ'

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı tarafından görevli olarak gittiği Almanya’daki çalışmalarını tamamlayarak Samsun’a döndü.

BAŞKAN YILMAZ,'BU ÜLKE KOALİSYONLARDAN ÇOK ÇEKTİ'

     Almanya’nın Essen Eyaleti’ne bağlı Türk vatandaşlarının yoğun yaşadığı bölgelerde temaslarda bulunan ve gurbetçilerle bir araya gelen Başkan Yılmaz, ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmalarda tek parti iktidarının öneminin altını çizdi.
     Programının ilk gününe Mainz kenti Türk başkonsolosluk ziyareti ile başlayan Başkan Yılmaz 2 günlük programında, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Yunus Emre Merkez cami’nde cami cemaati ile bir araya geldi. Almanya Amatör liginde oynayan Ippesheim Türkgücü futbol takımını ziyaret ederek takımın oynadığı lig maçını izledi.
      Worms şehrinde Fatih Camii, Ludwigshafen’de Mevlana Camilerini ziyaret eden Başkan Yılmaz, Mevlana camiinde Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, Genel Başkan Yardımcısı Bayram Keskin, UETD Rheinland-Plafz Bölge Başkanı Ender Önder ve DEİK Mainz temsilcisi Yüksel Sarar ile şehrin ileri gelen iş adamları, bölge halkı temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Programının son gününde Türk-Alman İşadamları Dernek Başkanı Ender Önder’i de ziyaret eden Başkan Yılmaz, Wachtersbach şehrinde esnafları ziyaretlerinde bulundu. Başkan Yılmaz ayrıca Offenbach MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Musa Aydın’ı da ziyaret etti. Bu görüşmede MÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerinin yanısıra, Hessen Eyaleti’nin Hanu ili SPD Başkanı Mehmet Kuşçu da hazır bulundu.
             'TÜRKİYE’NİN GÜÇLÜ OLMASI SİZLERİ DE GÜÇLÜ KILAR'

      Başkan Yılmaz temasları sırasında yaptığı konuşmalarda özellikle Türkiye’nin istikrarına, birlik ve beraberlik ruhuna vurgu yaparak; “Türkiye vatandaşı olmak gurur verici bir şey. Bunu en iyi şekilde temsil etmek ve yaşatmak gerekiyor. Türkiye’nin daha da güçlü olmasını ve gelişmesini istemeyen bazı güçler her zaman iş başındalar. Bu sinsi insanları ve planlarını görünce sizlerin de gurbette üzüntü yaşadığınızı biliyoruz. Türkiye’de işler iyi gidince sizde burada daha güçlü oluyorsunuz. Türkiye’nin güçlü olması sizi güçlü kılar. 1 Kasım’da yapılacak olan seçimler hem ülkemizdeki vatandaşlarımız hem de siz gurbette yaşayan vatandaşlarımız için çok önemli. Lütfen herkesi bilinçli bir şekilde oy kullanmaya teşfik edin. Benim bir oyumla ne değişir düşüncesine kapılmayın” dedi.
              ‘ÜLKE YOLUNDA DEV ADIMLARIN ATILDIĞI BİR SÜREÇ OLDU’

     Konuşmalarında ülkenin kalkınması ve istikrarı için güçlü bir tek başına iktidarın öneminin altını çizen Başkan Yılmaz; “Belirli bir yaşın üstündeki vatandaşlarımız iyi bilir, bu ülke koalisyonlardan çok çekti. Son 12 yıldır yaşanan tek partili iktidar dönemi ise tam anlamıyla Türkiye’nin bir çok alanda çağ atladığı, sözü geçen, güçlü ve müreffeh bir ülke yolunda dev adımların atıldığı bir süreç oldu. Bunu en iyi o eski dönemleri yaşayanlar bilir. Bu istikrarlı gelişimin ve büyük Türkiye hedefinin devam etmesi için 1 Kasım seçimlerine yönelik daha dinamik, daha güçlü, daha kararlı, daha aktif çalışmalıyız. Bu hem ülkemiz hem de burada Almanya’da yaşayan yurttaşlarımız için çok önemli” diye konuştu.
          Köksal ÖNER

 

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2015, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER