banner223

"NE OLDU DA TÜRKİYE YANGIN YERİNE DÖNDÜ"

MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, "Ne oldu da seçimin ardından Türkiye’nin dört bir yanı yangın yerine döndü" dedi.

      Edis, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. KADEF Başkanı Op.Dr.Yılmaz Karagöz ve Yönetim Kurulunu makamında ziyaret eden Edis, Bafra, Ladik ve Havza'da da esnaf ve vatandaşla buluştu.
      7 Haziran seçimlerinin ardından ülkenin kaos ortamına sokulmaya çalışıldığını ileri süren Edis, 22 gün boyunca meclis başkanının seçilmesine izin verilmezken, 32 gün boyunca CHP ile yapılan görüşmelerin zaman kaybına neden olduğunu ve ülkenin erken seçime sürüklendiğini kaydetti.
      Milliyetçi Hareket Partisinin iktidar ortaklığı şartlarını hatırlatan Edis, “Ne oldu da seçimin ardından Türkiye’nin dört bir yanından şehitler gelmeye, insanlar ölmeye başladı. Ülke yangın yerine döndü. Ne mutlu şehit anasına dediler, bir yandan da oylarımız artımı diye her hafta anket yaptırdılar" diyerek şöyle konuştu:
     “Anayasanın dört maddesi olan 'Türkiye Cumhuriyeti üniter bir devlettir, dili Türkçedir, milli marşı İstiklal Marşıdır, Türk bayrağı ay yıldızlı ay bayraktır' koalisyon şartımı olmalıydı. Dün MHP'nin koalisyon şartlarına tepki gösterenler bugün sebeplerini daha iyi anlıyorlar. Neydi diğer şartlarımız; çözüm süreci eksiksiz ve bahanesiz olarak ortadan kaldırılması, sürecin tümüyle tasfiyesi edilmesi. Toplum hayatını felç eden, adalet ve ahlak kurallarını hiçe sayan rüşvet ve yolsuzluk iddialarının 17-25 Aralık kapsamında tekrar ele alınarak, ucu kime dokunursa dokunsun üzerine gidilmesi. Anayasal yetki ve sorumluluklarını inat ve ısrarla çiğneyen, hiçbir kural tanımayan Cumhurbaşkanı'nın, görevinin gerektirdiği meşru ve hukuki zeminde bulunmasının yanı sıra kuvvetler ayrılığı prensibinin parlamenter demokrasiyle muhafazası.”
                          "TERÖRÜN KÖKÜNÜ MHP KAZIR"
        İşte dün bu maddelere karşı çıkanlar bugün kabul edilmeyen bu maddelerin acı sonucunu bu ülkeye yaşatıyorlar. MHP bu dört maddeyi gündeme getirdi, çünkü Dolmabahçe mutabakatında PKK’ya bunların değiştirilme sözü verildi. Seçim beyannamelerinde çözüm süreci devam edecek diyorlar. Buzdolabına kaldırdıklarını söylüyorlar. Başkanlık sistemi ile anayasadan Türk ismini çıkaracaklar. MHP milli değerlerimizin yok edilmesine asla izin vermeyecektir. Terörün kökünü kazıyacak olan tek parti bizim partimizdir. Desteklerinizle daha güçlü gelip, ülkenin içinde bulunduğu kaos ortamından çıkarılması için var gücümüzle çalışacağız. Vatanımız için milletimiz için elimizin değil, vücudumuzu taşın altına sokmaya hazırız. Milletimiz her şeyin farkında ve gereken cevabı 1 Kasım verecektir."
                      NAMIK AZGIN

 

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2015, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER