banner221

BAFRA’DA GÜVENİLİR GIDA ÖDÜL TÖRENİ

Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 'Güvenilir Gıda Projesi' kapsamında bir pastaneye ve 6 okul kantini işletmecisine güvenilir gıda ödülü verildi.

BAFRA’DA GÜVENİLİR GIDA ÖDÜL TÖRENİ

       Balakçı Unlu Mamulleri önünde yapılan törende ilk olarak gıda ödülüne layık görülen Balakçı Unlu Mamülleri Ltd. Şti, Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Balakçı, yaptıkları çalışmalardan söz etti.

BALAKÇI UNLU MAMÜLLERİ “GÜVENİLİR GIDA” GIDA GÜVENLİĞİ ÖDÜLÜNÜ ALDI

       Proje hakkında açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Sakine Şişman ise; "Güvenilir Gıda Projesi Kaymakamımız Halis Arslan başkanlığında, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Bafra  Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ve Ticaret Sanayi Odası tarafından oluşturulan komisyon tarafından yürütülen bir projedir. Projenin amacı Bafra ilçesinde bulunan gıda işletmelerinin teknik ve hijyenik şartlarının iyileştirilmesi konusunda farkındalığı artırmak ve işletmelerin bu konuda teşvik edilmesini sağlamaktır. 'En iyi denetçi tüketicinin kendisidir' prensibinden yola çıkarak oluşturulan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Alo Gıda 174 Hattı da gıda kontrol hizmetlerinin yürütülmesinde önemli bir rol oynamaktadır. İlçemizde 2012-2015 yılları arasında 184 Alo Gıda ihbarı yapılmış olup işletmeler gıda kontrolörleri tarafından denetlenmiş ve gerekli görülenlere yasal işlemler yapılmıştır" dedi.
     Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise,"Güvenilir Gıda Projesi, Bafra  ilçemizde ilk defa uygulanmakta. Projenin amacı ilçemizde bulunan gıda işletmelerinin, gıda güvenliğinin temini, her türlü gıda maddesinin teknik ve hijyenik şekilde üretim, işleme muhafaza, depolama, tüketime sunulması aşamasında gıda ile ilgili Türk Gıda Mevzuatına uygun üretimin sağlanması ve bu konuda istenen koşullara uygun faaliyet gösteren işletmelerin belgelendirilerek halka duyurulmasıdır. Gıda işletmelerinde hijyenin sağlanmasında denetimler etkili olmakta. Bunun yanında işletmelerin ödüllendirilerek yarıştırılması da bu konuyu teşvik etmektedir. Güvenilir gıda projesi bu amaca yönelik uygulanan bir projedir. Bu kapsamda 'Güvenilir Gıda Ödülü Görev ve Çalışma Yönergesi' hazırlanmış ve kaymakamlık makamının 17. Şubat 2015 tarihli olurları ile yürürlüğe girmiştir. Güvenilir Gıda Beratı, gıda üretim yerleri ve toplu tüketim yerlerini kapsamaktadır. Berat, farklı zamanlarda denetçiler tarafından denetlenen işyerlerinin denetimlerden olumlu sonuç alması ve denetim komisyonunda oy birliğine varması durumunda iş yerine verilecektir. Bu proje ile daha hijyenik, daha sağlıklı ve güvenilir gıda üretilip, satılacak, böylece bu anlamda Bafra  adından söz ettirir hala gelecektir."
    Konuşmasının ardından Bafra Kaymakamı Halis Arslan ,Balakçı Unlu Mamulleri Yönetim Kurulu başkanı  Hasan Balakçı'ya ödülünü takdim etti. Sıralamaya giren kantin işletmecileri Suat Erhan, Mustafa Güneş, Hatçe Turguter, Yakup Elvan, Recep Koç  ve Hüseyin Kaya'ya da ödülleri davetli protokol tarafından verildi.

      Balakçı Unlu Mamulleri önünde yapılan törene; Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Garnizon Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven,  AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra ilçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın,Bafra Gıda Tarım Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun,  Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar ve davetli vatandaşlar katıldı.

              NAMIK AZGIN 



Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 20:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER