BAFRA'DA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TOPLANTISI

GÖKSU İş Sağlığı ve Güvenlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Bafra’da görev yapan basın mensuplarıyla buluştu.

 BAFRA'DA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TOPLANTISI

         Bafra Carrefour Buhara Restauran'da gerçekleşen programda açılış konuşması yapan GÖKSU İş Sağlığı ve Güvenlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Bafra temsilcisi Rızvan Aksoy,"Bugünkü toplantının amacı, Türkiye'de İş güvenliği yasası ile ilgili bilgilendirmedir. Bafra'da çok karmaşık bir pozisyon var. Bu bilgilendirme yani tanıtma toplantımızı bugün Bafra'da görev basın mensuplarıyla gerçekleştiriyoruz. Biliyorsunuz basın bu milletin olmazsa olmazıdır. Bu toplantıya katıldınız, basın camiasına teşekkür ediyorum" dedi.

        Tecrübeleri hakkında konuşan GÖKSU İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Müdürü Zafer Gök,"Burada bugün toplanmamızın amacı, sağlık güvenliği, yasası, yasadan sonra çıkan torba kanunu ve torba kanunundan sonra ki, şuan ki, Bafra'da ve Türkiye'de iş sağlığı güvenliği uygulamalarının tamamının mevcut durumlarının paylaşımıdır.2013 yılı içerisinde, stratejik değerlendirmenin sonucunda, Karadeniz bölgesinde, Bakanlık Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bir yetkilendirilmiş kurum açmaya karar verdik. Yani Karadeniz bölgesinde, Boyabat, Kastamonu, Samsun ve Çorum illerinde, görev yapmayı hedefledik ve biz bunu başardık. Ben yaklaşık 8,5 yıl kadar Avrupa ülkelerinde, Asya ülkelerinde iş sağlığı güvenliği konularında, oldukça yüksek seviyelerde, koordinatörlük, müdürlük görevler aldım. Daha sonra kendi ülkemizde kanunun çıkmasıyla, iş sağlığı güvenliği konusunda ilerlemeyi hedefledik. Bu işleri Ankara'da, Karadeniz bölgesinden, İstanbul'dan, güney bölgelerinden, İzmir kısımlarında halen çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. En büyük hedeflerimizden bir tanesi yapmış olduğumuz, çalışma sonucunda Boyabat'ta konaklamamızın bir sebebi var. Bölgesel çalışmaya ayak uydurabilecek, stratejik nokta olarak, sadece biz Boyabat'ı tercih ettik. Yani Sinop-Boyabat olmasının sebebi budur. Bafra'da da, bir bölgesel çalışma kapsamında, faaliyet almaya karar verdik. Bafra'daki GÖKSU ortak sağlık güvenlik Limited şirketinin temsilciliğini de, Rızvan Aksoy beye verdik.O da bizimle görevine devam etmektedir" diye konuştu.

        GÖKSU İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Müdürü Zafer Gök, sistem yapı ve uygulama modellerinin yıllık çalışma planı, yıllık değerlendirme raporu, eğitim yönetimi, denetim yönetimi, risk yönetimi, acil durum yönetimi, İSG kurulu yönetimi, hizmet alan işyeri personel yönetimi, iş kazası ve meslek hastalıkları yönetimi, öneri tespit defteri kayıtları, sağlık ve güvenlik planı, iş yönetimi, yönetime bağlı risk değerlendirmesi, iş izinleri yönetimi, ödül ceza yönetimi, ziyaretçi yönetimi, işbaşı eğitimi, mevzuatlar ve hesaplaşmalar olduğunu bildirdi.

         17 tane çalışanlarının olduğunu vurgulayan GÖKSU İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Müdürü Zafer Gök," Göksu, mevzuatlar çerçevesinde her sektördeki kurum ve kuruluşların çalışanlarını imalatını ve kendisini güvence altına alabilmesi için, önceden risk seviyesini belirlemeleri, performanslarını arttırabilmeleri ve izleyebilmeleri, sağlık, emniyet ve çevre konularına ait faaliyetlerini kontrol etmeleri ve yönetmeleri, risk seviyelerini anlık görmelerini sağlayan bir hizmet kuruluşudur. Misyonumuz,hizmetlerimizin başlangıcından uygulama ve yönetimine kadar her aşamasında müşterilerimizin yanında olmak,güvenilir ve profosyenel hizmet vererek, müşterilerimizin verimliliklerini arttırmak,kendi sektörlerinde rekabet avantajı sağlamaktır" şeklinde konuştu.  

             Program, kahvaltının ardından karşılıklı sohbet son buldu.

                                                                                                   NAMIK AZGIN 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER