Fındık Üreticilerine Solucan Gübresi Dağıtıldı

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Bafra ve 19 Mayıs ilçesi Organik Fındık Üreticileri Birliği üyelerine solucan gübresi dağıtıldı.

Fındık Üreticilerine Solucan Gübresi Dağıtıldı

      İl Müdürlüğü Organik Tarım Birimi Koordinatörü Ziraat Mühendisi Mehmet Ali Yetgin, gazetemize organik tarımda bitki besleme ve solucan gübresi kullanımı hakkında bilgi verildi.

     Samsun Gıda Tarım Hayvancılık il Organik Tarım Birimi Koordinatörü Ziraat Mühendisi Mehmet Ali Yetgin, “Bakanlığımız bünyesinde oluşturduğumuz eğitim projesi kapsamında, Organik Fındık Üreticileri Birliği üyelerine, organik solucan gübresi dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bugün Bafra ilçesinin Darboğaz Mahallesi bölgesinde ve 19 Mayıs ilçesinde üreticilerimize, sertifikasyonu yapmış, hazırlamış olana üçer tane solucan gübresi veriyoruz. Buda yaklaşık 30 dekar alana yetiyor. Fındıkların daha sağlıklı ve daha güçlü gelişmelerini, iç randımanını ve ileriki yıllarda hastalıkları daima azaltacak sistemi kullanıyoruz” dedi.

       İl Müdürlüğü Organik Tarım Birliği Koordinatörü Ziraat Mühendisi Mehmet Ali Yetgin, “ Vermiş olduğumuz gübre ile bitki doğadaki serbest laboratuarını almasını sağlayacaktır. Bu gübre üreticilerin ürünlerinin daha kaliteli olmasını sağlayacaktır. Üreticilerimizin mutlaka sertifikalı ürün kullanmaları gerekiyor. Proje üç yıllık projeydi, iki yılı geçti. Bu sene projenin son yılıdır. Bu sene 400 civarında, solucan gübremizi üreticilerimize veriyoruz. Bu projenin devamı gelecek” diye konuştu.

         NAMIK AZGIN  

             

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER